För 6-8 personer – perfekt om man vill få över till matlådor!

tomatsoppa.jpg

2 gula lökar och 2 större vitlöksklyftor hackas och steks glansiga

3 msk dinkelmjöl strös över den stekta löken

1 kung markatta ekologiska hela tomater (el krossade tomater)

1l vatten

4 msk Voltaires grönsaksbuljong (som jag tipsat om här) eller 2 st grönsaksbuljongtärningar

Koka upp

Stöt salvia, timjan, rosmarin, mejram, basilika och orageno (ca 1 tsk av alla) i en mortel och strö över soppan

Låt koka 15 min

Skumma av och häll sedan ner 0,5 dl tomatpure (och ev 1 msk socker för att framhäva tomatsmaken MEN undviker man socker – väljer man givetvis bort detta)

Smaka av och tillsätt ev mer vatten för att späda soppan och om du vill ha slät soppa så ta en stavmixer och låt den gå ett tag. Jag brukar även ta i ca 2 dl svarta oliver!

Till denna soppa brukar vi ha nybakat bröd!

Jag har skrivit om ett här.

Vanligtvis bakar jag på sånt jag har hemma – en 50g jäst, vatten, olja en skvätt mjölk och sen de mjölsorter jag har hemma och sen blir det frallor – går snabbt! Sätt degen, gör soppan, baka ut t bullar, jäsa och in i ugn!

nybakatbrod.jpg

Bild: Casa-mia och Lissgarden