Tanken med denna blogg är att samla allt som rör Ett bra liv. Vad behöver vi idag 2010 för att leva ett bra liv?
Det är givetvis upp till var och en och det vi skriver här på den här bloggen är vår synvinkel på det hela, som vi gärna delar med oss av!

Efter att ha läst på olika bloggar 1½ år samt lekt med våra egna bloggar har ett intresse växt fram. Vi har talat om ekologiska varor, kläder (barn och vuxna), träning, mode, rättvisemärkt, café, mat, välmående, vardagsmystrenden osv, men vi har aldrig GJORT något av det vi har tänkt på. Ettbraliv är vårt försök att ändra på detta – att GÖRA någonting. Att skriva om det som intresserar oss – ett hopplock av våra ideer kring ett bra liv. Ett försök att få till vardagen med det där lilla extra – mer livsnjutning.

Vi är Jessica och Marie – 7 barn allt som allt – heltidsarbetande småbarnsmammor – så som det är för många – allt på en gång i en salig blandning – vi försöker skapa struktur i tillvaron!

Som småbarnsföräldrar 30 + mitt i livet, en i storstan o en strax utanför, VET vi hur lite tid man ofta har. Funderingar kring klimat och miljö är stora och produkter som är rättvisemärkta eller bara kravmärkta får större plats i varje hushåll och människor tar till sig detta mer nuförtiden jämfört med förr – det är inte lika ”alternativt” som det kanske sågs förr. Fler tänker över hur vi lever våra liv – fler vill leva mer här och nu. Vare sig man har familj eller inte så är människor idag uppbokade på ett helt annat sätt än förr – man måste skapa luckor, planera in egentid och välmåendetid – det är inte helt självklart att man gör det eller vet hur man gör det.

När det gäller fritiden, motionen och maten kämpar vi som alla andra med att få det att gå ihop – tids och näringsmässigt och vi vet hur svårt det kan vara att introducera både mat och träning när man inte riktigt vet vad det är, hur man gör eller om det passar – vi ska försöka klargöra, recensera samt ge tips och idéer kring detta.

Vi får se hur det artar sig – eftersom!

Kontakta Jessica på: ettbralivjessica@gmail.com
Kontakta Marie på: ettbralivmarie@hotmail.com

Kontakta Jessica!
Kontakta Marie!