Barnen far runt i trädgården och hoppar över de ljusgröna små knölar som så småningom (och förhoppningsvis!) ska bli en gigantisk rabarberplanta.
Här är en enkel och snabb rabarberpaj som min mamma brukar göra:
En liter rabarber i 1cm tjocka bitar
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
allt strös över rabarbern
Sist hyvla med osthyvel margarin så det täcker hela formen
I ugnen i 30 minuter i ca 200 grader.
– Väldigt mycket socker, var min kommentar!
– Rabarber är surt, svarade min mamma!
Hur ser din rabarberpajsfavorit ut?
Bild: Arla
2 kommentarer
Comments feed for this article
maj 24, 2007 den 4:44 e m
Hallå alla läsare « Minks
[…] storsäljare (läses mkt) i denna trädgårdstider är rabarberpajen! En annan hit är Lax på […]
maj 13, 2008 den 7:46 f m
Raberbergrönska « Ett Bra Liv
[…] hit via “rabarberpaj! Förra året när rabarbern började knoppas i jorden skrev jag om min mammas snabba pajrecept. Nu står rabarbern redan som stora blad i […]