PArkteatern ger Figaros Bröllop, foto Joel Persson

Parkteatern ger Figaros Bröllop, foto Joel Persson

Stockholm på sommaren är fantastiskt!

Förutom vyerna från Fjällgatan, flanerandet på Strandvägen, och picknickarna i Vita Bergen och på Djurgården finns det en sak jag speciellt älskar med Sommar-Stockholm – och det är allt som faktiskt finns att göra! Och gratis, dessutom.

Idag måste jag tipsa om ett av Sommar-Stockholms bästa gratisnöjen – PARKTEATERN. Som en del av Stadsteatern vill man genom att turnera runt i staden vara hela Stockholms kvartersteater.

Ute-teater i sommarkvällen. I olika av Stockholms grönområden. Och gratis dessutom. Kan det bli bättre?

Alltid fri entré och inga förbeställda platser betyder att alla har möjlighet att gå. Om det är kallt finns det filtar och dynor att låna och värmande kaffe finns att köpa på plats.

Sommaren inleddes med nypremiären av de Beaumarchais Figaros Bröllop, i regi av Philip Zandén, den 3 juni. 

Zandén säger själv i ett pressmeddelande att det tedde sig självklart att ta med sig just Figaros Bröllop ut i parkerna – att just den pjäsen lämpar sig perfekt för en sådan scen.

“Vi hoppas på en sommarflirt mellan oss och publiken. För vem kan säga nej till en sommarflirt?,” skriver Zandén. 

Enligt hemsidan spelas under sommaren sammanlagt 104 föreställningar på 21 spelplatser runtom i Stockholm. I slutet av juli kan man se Cirkus Cirkör i Stockholms parker. Under Eken kommer man att spela föreställningar för hela familjen och utlovar ”allvar och komik, vuxet och barnsligt, klassiskt och samtida” skådespel. Augusti målas på hemsidan upp som en ”fullspäckad konsert- och dansmånad” där ”folkmusikkonserter varvas med Taube, spoken word och gatupunk, etablerad dans blandas med fringeföreställningar och streetdance i Vitabergsparken”.

I år har de alltså en helt underbar repertoar – själv tänker jag helt utan tvekan se Figaros Bröllop och min son vill gärna se Clownen Manne in action. Men i år, som de flesta år, finns någonting för alla.  Repertoaren hittar du på http://www.stadsteatern.stockholm.se.

Kanske ses vi där?

/bec

Annonser