Jag har just påbörjat denna nya PD Jamesbok. Hon är inte purung längre precis så vi får se hur många fler böcker det blir men bra är de iallafall. Precis som en blandning mellan Agatha Christie och Morden i Midsomer.

Bild 5

”Den tjugoförsta november, den dag då Rhoda Gradwyn fyllde fyrtiosju år, och tre veckor och två dagar innan hon blev mördad, gick hon till Harley Street för att för första gången träffa sin plastikkirurg, och fattade där i väntrummet, som tycktes vara inrett för att inge förtroende och dämpa oro, det beslut som oundvikligen skulle leda till hennes död.

Rhoda Gradwyn, en av Londons mest beryktade undersökande journalister, skriver in sig på den berömde plastikkirurgen Chandler-Powells exklusiva privatklinik för att låta avlägsna ett missprydande ärr i ansiktet. Alla förutsättningar finns för ett lyckat ingrepp, följt av en veckolång behaglig konvalescens på ett av de vackraste godsen i hela Dorset. Operationen genomförs som planerat, utan några som helst komplikationer. Dagen därpå hittas hon död på sitt rum. ”

Provläs här.

Citat: Adlibris Bild: Wahlström och Widstrand

Annonser