Nu lanseras ZOÉGAS ESPRESSO TERAZZA även i butik. TERAZZA är Rättvisemärkt och KRAV-märkt och med en karaktär av mild kryddighet och lång, fyllig eftersmak är det ett kaffe som både smakar och gör gott. För att ytterligare stödja de lokala kaffebönderna skänker ZOÉGAS tre kronor per såld förpackning från maj till september till ett vattenprojekt i Homa som ingår i Oromia-kooperativet i Etiopen.

Bild 3Bild 4

Homa ligger cirka tio timmars jeepresa söder om Addis Abeba i Etiopien och kaffebönderna i området är kända för att producera ett unikt smakrikt och kryddigt kaffe. På 1 500 meters höjd i det milda bergsklimatet har vissa av bönorna i ZOÉGAS ESPRESSO TERAZZA mognat till perfektion. Resultatet är Rättvisemärkt och KRAV-märkt kaffe som ger äkta smaksensationer samtidigt som det garanterar humana arbetsförhållanden under hållbara odlingsformer. TERAZZA har tidigare sålts enbart till kaféer och restauranger och i maj blir den smakrika espresson tillgänglig i butik.

— TERAZZA är ett kaffe som ger en stor smakupplevelse, därför är vi väldigt glada att kunna lansera den här espresson även i butik. Tillgången på dubbelmärkt kaffe som håller tillräckligt hög kvalitet för oss på ZOÉGAS är begränsad, så det känns bra att kunna lansera ytterligare ett kaffe som är både Rättvisemärkt och KRAV-märkt. Dubbelmärkt kaffe ger kaffebönderna bättre levnadsförhållanden och bevarar samtidigt miljön, säger Annelie Selander, Senior Brand Manager på ZOÉGAS.

Nu kan även svenska kaffeälskare vara med och stödja kaffeproducenterna. För varje förpackning av TERAZZA såld i butik från maj till september skänker ZOÉGAS tre kronor till ett vattenprojekt i Homa. Förhoppningen är att pengarna ska täcka kostnaden för färdigställandet av en dricksvattenbrunn och på sikt hoppas man kunna installera en modern tvättstation för kaffebönor som sänker vattenförbrukningen i kaffeproduktionen.

ZOÉGAS ESPRESSO TERAZZA säljs även som hela bönor så malningsgraden kan anpassas för att passa den egna espressomaskinen. TERAZZA finns i butik v. 19 och är gjort på 100 procent Arabica-bönor. Rekommenderat ca-pris är 34,90 kr för en 200 gr förpackning

Bild och källa. pressmeddelande Zoegas

Annonser