Har jag sagt att jag varit i Italien? Jag skojar bara, såklart att ni vet det vid det här laget. Vi köpte med oss parmesan hem. Ganska mycket. Det är gott kan vi enkel konstatera. Därför har jag skoja lite med detta recept på potatissallad med sparris och parmesan och skrivit Parmesan först. Detta recept kommer från Coop och Sara Begner, har du läst hennes blogg: Alltid Hungrig.

sallad

Ingredienser
750 g färskpotatis, 12-15 st
250 g grön sparris, ev skalad
100 g parmesanost, hyvlad
80 g babyspenat

Vinägrett:
1 citron, pressad saft och rivet skal
½ msk honung
2 msk olivolja, eller
solrosolja
1 msk vatten
1 ½-2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar

Tillagning
Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten tills de är mjuka, 7-20 minuter beroende på storlek och sort. Prova gärna med provsticka. Häll av kokvattnet. Grilla sparrisen runt om i några minuter eller koka den i lättsaltat vatten 3-7 minuter. Känn med provsticka att den är klar.

Skär sparrisen i 3-4 centimeter långa bitar. Blanda ihop vinägretten och smaka av. Blanda potatis, sparris och vinägrett. Vänd sist ner parmesanost och babyspenat. Om potatisen är varm eller ljummen suger den åt sig vinägretten bättre än om den är kall.

Bild: Från www.coop.se