På fredag den 13 mars visar svenska designern Anna Bonnevier sin nya kollektion ORB på NK. De dramatiskt draperade plaggen, som enligt pressmeddelandet är inspirerad av sfärer och cirklar, kommer att säljas enbart på Design House Stockholms avdelningar på NK under lanseringen.

bild-170

Bonneviers tidigare helsvarta kollektion NUMB, lanserad 2008, kännetecknas av mjukhet, multifunktionell kvalitet och ett nyskapande geometriskt tema. Kollektionen, helt i viskos, gav henne också det prestigefyllda Swedish Design Award 2008 – för första gången tilldelat en klädskapare.

Vid Bonneviers förra visning hade dansare anlitats för att bära kläderna och hon hade noga täkt ut den grafiska effekten av hur kläderna skulle komma till sin rätt tillsammans med fotograf, formgivare, kompositör och dansare.

Även på fredag experimenteras det med bild- och- ljudkonst då filmen ORB kommer att visas under modeshowen – ett samarbete mellan Bonnevier, modefotografen Marcus Palmqvist och ljudkonstnären Stefan Jonsson. Jag har en känsla av att visningen kommer att vara en upplevelse – och en snackis i modekretsar ett tag framöver.

Visningen av den nya kollektionen går av stapeln i NK:s ljusgård klockan 12.00, 15.00 och 17.00 på fredag.

För att läsa mer om Design House och Anna Bonnevier kan du klicka här.

Bonneviers prisbelönta kollektion från 2008 finns att köpa här.

av Rebecca Martin

Bild: designhouseofstockholm press