Ännu ett mycket bra nyhetsbrev ifrån Kreativ insikt!! Mycket av det jag försökt förmedla om att man väljer mycket av det man tänker kan förstås i ljuset av detta scenario:

” Du är på väg hem till din pojkvän efter jobbet. När du kommer dit har han lagat god middag, tänt ljus och gjort det fint. När du upptäcker detta kan du reagera på flera olika sätt:

1. Du blir överlycklig, för på vägen dit längtade du så efter honom, du ville verkligen få sitta i lugn och ro och prata över en romantisk middag.

2. Du blir jätteirriterad, för du är arg på din pojkvän och vill bara att ni ska prata ut, utan en massa romantiskt gulligull.

3. Du blir trött, för du har haft en hemskt jobbig dag och orkar inte sitta och vara trevlig, utan vill bara slänga dig i soffan framför tvn.

Som du ser är det inte vad pojkvännen har gjort som styr hur du reagerar. I alla de här tre fallen har han gjort exakt samma sak. Men utfallet blir olika, du blir antingen glad eller ledsen – och det är helt beroende på dina egna tankar om det som inträffar. Eller hur?”

bild-106

Fundera på när och hur det här skulle kunna appliceras på dig själv. Utmana din tanke. Utmana dig själv!

Precis som Carolina säger så är ligger inte lyckan i tanken om att bli smalare, mer framgångsrik etc – vi lurar oss att tro det. Beroende på hur vi förhåller oss till olika saker – skapar vi vår egen lycka, lyckokänsla eller vad vi vill kalla det.

Det vi dock kan se idag är att strävan mot lyckan mer är kicken vi vill ha en själva lyckan i sig. Vi har blivit mer av rotlösa själar som irrar fram i tillvaron o söker lyckokickar – men det är en annan blogg.

Bild: Wikipedia Citat: Kreativ Insikt

Annonser