Måste även i år tipsa om en julmarknad utöver det vanliga!! Har du tröttnat på kommersialiseringen av julen och känner att du vill bidra med någon slags mening när du ändå konsumerar? Vill du veta mer om rättvis handel och samtidigt känna julkänslan komma smygande…

bild-16

”Idag är det möjligt att hitta rättvist handlade produkter i nästan alla mataffärer, men det finns så mycket mer än det kaffe, thé och de bananer vi hittills har blivit vana vid.

För att visa hur långt den rättvisa handeln kommit så anordnar vi julmarknaden Schysst Jul. Tanken är att marknaden ska fungera som ett alternativ till den traditionella julhandeln; ett alternativ som både upplyser, skapar glädje och eftertanke. En annan av våra målsättningar är att den rättvisa handeln ska nå utanför de redan insatta och visa att kaffet är gott, att kläderna faktiskt finns i flera färger och att andra förutfattade meningar om den ”mossiga” rättvisa handeln tillhör det förgångna.

Vare sig det är kryddor, konst eller barnkläder kan du på Schysst Jul – den rättvisa julmarknaden finna produkter som producerats under goda förhållanden och med respekt för mänskliga rättigheter.

Förutom julklappsshopping kan du även höra, se och delta i föreläsningar, gå på filmfestival med filmer som berör rättvis och orättvis handel, miljö och globala utvecklingsfrågor. Det kommer även att finnas café, etiskt julpyssel, en medveten modevisning, levande jukebox, utställningar kring temat rättvis handel.”


Här
hittar du program över aktiviteterna under dagen

Bild och citat: Schysst jul

Annonser