Dags igen för en av höjdpunkterna för året. Jag minns så väl för 4 år sedan när jag och min syster, båda relativt nygravida promenerade ut dit (men bara en av oss knaprade morötter för att inte må illa) i – 12 grader och sen in i värmen och jultallriken. Sen strosa runt bland alla härligheter, pepparkaksdeg och annat mumsigt. Alla lukter och härlig stämning. I år ska jag försöka släpa med henne dit igen – om det bara går att få en sekund över för det är det verkligen värt!!


Foto: Stefan Callert

Fredag 28 november – söndag 21 december
Kafé, butik och plantbod har öppet
tisdag – söndag kl. 11.00 – 16.00.

PROGRAM:

SÖNDAG 30 NOVEMBER
Barnkören Annas änglar sjunger julsånger i stora växthuset kl. 14.00, under ledning av Anna Sievers.

LÖRDAG 6 DECEMBER
Kören Lidingö Vox skapar stämning i trädgården med två korta konserter, från kl. 13.30. (Mer om Lidingö Vox kan du läsa här.)

SÖNDAG 7 DECEMBER
Fantastiska Teater Slàva överraskar med sång och rörelse bland våra gäster.

TISDAG 9 DECEMBER
Kurs Lisens julklappsverkstad (föranmälan).

ONSDAG 10 DECEMBER
Kurs Grönt på julbordet (föranmälan).

LÖRDAG OCH SÖNDAG 13–14 DECEMBER
Teater Slàvas julspel Midvinterfest för hela familjen spelas i stora växthuset kl. 14.00. Biljetter säljs på plats.
(Mer om Teater Sláva kan du läsa här.)

SÖNDAG 21 DECEMBER
Eldfest! Hela Rosendal lyser upp av tusentals marschaller, eldar och ljus, till musik, sång och dans, från kl. 15.00. Fri entré.

Dessutom:

”Butiken säljer sina fina inläggningar: senap, smaksatta oljor och vinäger, kryddblandningar för hemgjord snaps och mycket annat gott. I år har vi lagt in saffranspäron och portvinsäpplen, och har också för första gången egentillverkad ekologisk choklad. Därutöver finns noga utvalda klappar, handstöpta ljus – och förstås bageriets berömda pepparkaksdeg, ekologisk och mycket god!

Från bageriet kommer också bröd och kakor med julens smaker av saffran, vört, kanel, ingefära och nejlikor, att njuta i kaféet, eller köpa med hem.

Alla julens traditionella blommor finns i plantboden, liksom egna arrangemang, alla slags kransar, dekorationer och buketter.

På gårdsplanen kan du under helgerna handla direkt av småskaliga producenter: Solberga Gård kommer med får- och lammprodukter, Jämtspira erbjuder KRAV-märkta gårdsystade ostar, och Olivier et Olivier rostar kastanjer och säljer ett urval franska delikatesser.”

Program och citat: Rosendals trädgård