Förra året tog vi oss inte dit men i år ska det nog bli av – frågan är bara när mellan alla adventskonserter (dotter 12 år i Adolf Fredriks Musikklasser) och dansuppvisningar (dotter 10 år juniordansarutbildningen på Balettakademien) och vanliga lucia och julavslutningar (söner 3 och 7 år). VILJAN finns dock där. Det är julstämningen jag vill åt!!

gronalund15

”Kvasten, Vilda musen och fjorton andra attraktioner har vaknat från sitt vinterslummer. Tusentals lampor förtrollar och lyser upp tivolit som står i vinterskrud. Mellan julbodar, spel och isbanan ringlar doften av glögg och restaurangerna har dukat upp med den godaste julmaten som lockar ögat och får magen att knorra.

Precis som förra året har Tomten rest långväga från Nordpolen för att träffa alla barn på Gröna Lunds Jul. Tomten sitter på Stora Scen för att ta emot önskelistor eller samla in nappar från alla duktiga barn som slutat med napp. Kl. 15.00 varje öppetdag drar Tomten en av dagens inlämnade önskelistor och vinnaren får en speciell Gröna Lundsklapp.

Tomten har även hängt upp julklappar runt om i Stor-Stockholm. Varje fredag fram till 19 december finns det nya julklappar på nya platser. Allt i från åkbiljetter till Guldkort för 2009 finns att hitta i paketen. Ledtrådar till vart man kan hitta julklapparna kommer att finnas här på vår sajt och i tidningen Metro varje fredag.”

Läs mer här och kika gärna på filmen!

Bild: Gröna Lunds press