Ännu en bok av Mats – Eric Nilsson som ni kanske minns som ”Den Hemlige Kocken.”

aktavara

”Vad är det egentligen vi stoppar i oss?
Frågan släpper inte taget om de tiotusentals svenskar som läst Den hemlige kocken – det okända fusket med maten på din tallrik, en bok som skakat livsmedelsindustrin i dess grundvalar.
Runt middagsbord, i fikarum, på bloggar och i TV-kanalernas debattsoffor talas det som aldrig förr om den fejkade mat som vi varje dag lägger i kundvagnen. Vi konsumenter inser plötsligt att vi är grundlurade av de stora livsmedelskedjornas utbud, rikt på tillsatser men fattigt på råvaror.
Men vad ska man då äta, är den givna följdfrågan från den omskakade matkunden. Och hur hittar man de genuina och oförfalskade livsmedlen? Är majskycklingen verkligen bättre? Finns det någon skinka värd namnet? Varifrån får laxen sin färg och vad innehåller egentligen fiskpinnarna?”

Dessutom får du veta:
– Så läser du en innehållsförteckning
– Här är de vanligaste tillsatserna
– Lär dig att genomskåda reklamspråket (”Naturligt”,
– ”Hemlagat” etc.)
– Vägvisare till märkesdjungeln (Krav, Sigill, Nyckelhål etc.)
– Så styr butiken dina inköp

Sagt om:
”Det här kanske inte är en kioskvältare i fackboksklassen, utan mer en av de bättre och viktigaste konsumentguiderna som gjorts på år och dag, tänker jag samtidigt som jag sätter ner räksalladen med tretton olika tillsatser till hunden. Trött. Förbannad. Äcklad. Motiverad.”
Borås Tidning 081114

Bild: Ordfront förlag Citat: Adlibris

Annonser