Som utlovat kommer här en recension från helgens vistelse på Krusenberg Herrgård!

Krusenberg Herrgård ligger strax utanför Uppsala. Från Uppsala åker du väg 255 mot Märsta och ganska snart är du ute på den vackra uppländska landsbygden. Det är ca 1,5 mil från Uppsala och det tar ca 15 minuter. Med andra ord tar man motorvägen från Stockholm mot Uppsala, svänger av vid Rosersberg så är man snart där.

Vi hade en härlig höstdag på lördagen. Solen skymtades som oftast och även om det blåste en del var det ingen fara att vara ute och röra på sig i de vackra höstfärgerna.

Jag hade inte hört någonting om Krusenberg tidigare mer än det jag läst mig till på bla DNs Hotellpatrull. Ett oprövat kort som visade sig vara ett ess. Genomgående ger vi Krusenberg mycket höga betyg!

Vi hade valt Herrgårdsrum, vilket innebar en högre kostnad men också ett mycket trevligt rum i den Tessinska flygeln precis framför herrgården. Den flygeln bevarades vid slottbranden år 1717 och är en av de äldsta byggnaderna. Förutom det trevliga herrgårdsrummet ingick det också en liten flaska champagne och ett mycket trevligt fat med choklad och frukt.

Från klockan 14 serverades det Afternoon tea. Vi var först där och fick en bild av ett helt orört bord fullt med godsaker och bakverk. Jag startade med te och scones. Det fanns förstås alldeles för många olika sorters smaker men jag valde att prova ett te med smak av choklad och chili. Inte alls så tokigt! Cheddarost, grönmögelost och slutligen brie med jordgubbssylt fick avsluta innan jag gick vidare på sötsakerna. Vinnaren på den delen av bordet blev utan tvekan blåbärspajen med vaniljsås som inte gick av för hackor.

Efter afternoon tea gick vi ut igen. Först strosade vi ner till brygghuset och satt och pratade i solblåsten. Efter det tog vi några omgångar boule och slutligen en skön promenad i omgivningarna, på härlig grusväg!

När man är på herrgårdsweekend på tu man hand, utan barn, måste man faktiskt tillåta sig själv att lägga sig och bara vila, och varför inte sova en stund. Det gjorde vi innan det var dags att snygga till oss innan middagen.

Middagen var något utöver det extra tycker vi båda. Här kommer kvällens meny:

Aperitif: Kalixrom med rödlökshack och limefraiche
Förrätt: Sparrissoppa med sparrissallad
Varmrätt: Halstrad piggvar med skaldjurscanneloni och barigoldsås
för-efterrätt: citronsorbet
efterätt: nougat och chokladfondant med banankompott och bananglass.

Cannelonin var fylld med pilgrimsmussla och hummer. Såsen var gjord på hummer och kronärtskocka. Piggvaren var helt perfekt tillagad. Det valda vinpaketet till var sagolikt! Toppklass!

Eftermiddagen blev det lite kaffe och whisky innan läggdags. Sen sussade vi oförskämt bra i den stora vackra sängen med lakan bra nära silkeskänsla!

Morgonen efter blåste det halv storm ute och den tänkta promenaden i allén före frukost bokades snabbt av! Frukostbuffén var uppdukad i det gamla köket på entréplan. Stora gamla vedspisar och väggfasta vackra skåp blev uppläggningsplatser för en härlig buffé som inte saknade någonting.

Vi är otroligt nöjda med vår vistelse på Krusenberg Herrgård och rekommenderar det varmt till alla som vill åka iväg på en romantisk weekend!

Det lilla extra:
* Några dagar innan ankomst blev vi uppringda och hälsade välkomna. Dubbelkoll att allt var som det skulle. Det var det, förutom att bokningstjänsten glömt att notera att vi inte äter kött.

* Extra rätter under middagen. Exempelvis fick vi en liten aperitif i form av kalixrom, rödlökshack och limefraiche. Gjorde inte ont!

* Alla gäster var välkomna att plocka äpplen i trädgården och ta med hem! Generöst!

Bilder: Privata – fotograf Marie eller maken Rickard