Har inte tänkt så mycket på det själv men en kollega påpekade för ett tag sen – ni firar alltid nå´t hemma hos er.

Firar och firar, tänkte jag, nä inte firar kanske men vi lyxar till vardagen med något litet – en känsla av att fira kanske. Speciellt nu på hösten. Vad mysig en vanlig middag kan bli med tända ljus eller med en extra god efterrätt till – eller bara av att skapa känslan av att dagen är speciell.

En vanlig tacomiddag i lördags fick sin guldkant av en spontan äppelpaj från äpplen ifrån mormors landställe som redan fanns hemma och med spelkväll med barnen innan lilla melodifestivalen fick även denna lördag en guldkant utan att det krävdes så mycket ”effort”.

För alla dagar ÄR speciella – de kommer inte tillbaka – inte just den dagen men kanske just den känslan kan återskapas- den känslan man vill åt!!

Det betyder inte att man ska LYXA med mat eller saker o ting varje dag – men en känsla av samhörighet när man letar fram guldkornen som de flesta dagar faktiskt innehåller.

Det blir heller inte blasé eftersom varje dag har sina olika utmaningar och för att det finns så många sätt att sätta guldkant på vardagen. Men det får heller inte bli nå´t man MÅSTE – vi har tillräckligt med måsten MEN har man fått till tänket så kommer det spontant – that I like!

Det gör SÅ mycket för humöret men också för stämningen hemma, en liten ansträngning från nå´t håll som lyfter alla!

Annonser