Jag har fått förmånen att provsmaka årets julkaffe ifrån Zoegas. Lite försmak på julstämning såhär en helg i slutet av september är ett litet löfte om vad som komma skall. En liten stämningsfull försmak! Som även gjorde att jag plockade fram höstens godbit – Vinterns goda ting och förbeställde Amelia JUL i ett nafs!

”Zoégas Julkaffe består enligt tradition av årets allra finaste kaffebönor som rostas till perfektion för att passa särskilt bra till julens många festligheter. Smaken är alltid kraftfull och fyllig med en extra lång eftersmak, dessutom ger årets skörd en angenäm kryddighet av kardemumma. Zóegas Julkaffe tillverkas i en begränsad upplaga som finns i handeln från mitten av november och året ut.”

Sedan 1986 har Zoégas specialkomponerat ett kaffe som passar extra bra till julens alla festligheter. I dag är julbrygden lika efterlängtad som pepparkakor och Kalle Anka – Zoégas Julkaffe har blivit en del av våra jultraditioner. Julkaffet har en unik komposition varje år och receptet är förstås hemligt. Det är just kombinationen av noggrant utvalda bönor och extra mörk rostning som ger ett fylligare och mer karaktärsfullt kaffe till julens alla maträtter.

Ett paket á 500 gram kostar cirka 32.90 kronor .

Betyg: Riktigt smakrikt och gott kaffe – kardemummasmaken kände jag inte riktigt MEN ett mycket gott kaffe var det iallafall.

Bild och Citat: Zoegas

Annonser