Detta vill ni bara inte missa – speciellt inte om det är soliga höstdagar i helgen. Den som inte hinner nu har några dagar på sig! Jag ska ta med barnen i helgen och bara njuta av hösten och skördetiden och släppa tankar på jobb och måsten för en stund.


Foto: Stefan Callert

”Fira höstens skörd! Titta och smaka på trädgårdens grönsaker och frukter, njut av blommor och bakverk, eller gå en tur med trädgårdsmästarna.

I stora växthuset har våra trädgårdselever skapat en utställning av vår biodynamiska odling, med mycket inspiration och Rosendalsrecept att ta med hem.

Här finns mängder av trädgårdens nyskördade grönsaker till salu: flätad lök, potatis, många sorters kål, morötter, palsternacka, selleri, purjolök, kålrabbi, majs och pumpor förstås. Kom och köp i butiken (vardagar) eller i växthuset (lördag–söndag), där vi också slungar honung från Rosendals flitiga bin.

Vårt café serverar förstås trädgårdens grönsaker, som skördesoppa, sallad och goda varmrätter och mackor.

I butiken är äpplen temat, med ett stort urval av Rosendals egna sorter, och bageriets goda bakverk med årstidens frukt, örter och grönsaker.

Samtidigt pågår Lökmarknad i plantboden, med alla slags lökar: från holländska rariteter och ekologiska blomsterlökar till färdiga presentpåsar och böcker om lök.

Under Skördefesten bjuder våra trädgårdsmästare på rundturer i trädgården, lördag och söndag kl. 13.00 och 15.00, med start i örtagården. Missa inte tillfället!

Öppet måndag–fredag 11.00–17.00 och lördag–söndag 11.00–18.00. Vi börjar fredag 19 september 14.30. Alla är välkomna!”


Foto: Stefan Callert

Läs mer här.

Så ut och njut av årstiden i helgen

Citat: Rosendahls nyhetsbrev

Annonser