Den här boken är jag riktigt sugen på – den kommer hamna i min ”läsa under hösten lista”. Hur kan en elit påverka så mycket och varför.David Rothkopf är en välkänd skribent i tidningar som New York Times, Washington Post, Financial Times och Foreign Policy

”De är sex tusen bland sex miljarder människor. De finns i regeringar, de största företagen och finansinstituten. De styr över media, företräder religioner och leder, bakom kulisserna, hänsynslösa terroristgrupper.
Aldrig tidigare har så få haft så mycket makt. David Rothkopf kartlägger vilka de är och deras inbördes nätverk. Han sitter med vid hemliga sammanträden och deltar i deras middagsdiskussioner. Han visar hur de utövar sitt inflytande och vilka oerhörda ekonomiska, politiska och militära resurser som står till deras förfogande.
Vad händer bakom de stängda dörrarna när de möts varje år i Davos eller ombord på ett flygplan på 12 000 meters höjd? Vem sätter reglerna för dessa makthavare som verkar långt bortom alla lagar och internationella överenskommelser? De styr våra liv och vår vardag. Deras beslut kommer att förändra vår framtid. Frågan är bara hur?”

Bild: Leopold Förlag press