Jag vill redan nu tipsa om en sak till nästa helg, så ni kan planera in den i god tid, om ni finns på behörigt avstånd, för denna gången är det ett tips från Skåne, nämligen Ekorundan!

Ekorundan går av stapeln nästa helg den 6-7 september 2008. Ekorundan är ungefär som Konstrundan, dvs man åker runt och tittar på konst i olika hem och vernissagehallar, men här åker man istället runt till ekologiska gårdar i Skåne!

Under Ekorundans två dagar vill vi erbjuda spännande aktiviteter som berättelser om gården, odlarknep och tips, dofttävlingar, ekologi, blomstervandringar, chans att åka traktor, självplock, tävlingar, möjlighet att klappa djuren, guidade vandringar och mycket mer. Och så förstås – massor av fräsch och reko mat att njuta av! Så ta med familjen på utflykt!

Aktiviteter för stora & små
Varje gård har sitt eget program men gemensamt för alla är ”Bonden berättar” kl 11 och 14 båda dagarna! Här berättar gårdens ägare om hur man driver ekologiskt lantbruk. Passa på att ställa egna frågor om giftfri odling, ekologisk mat och miljö!

Servering & försäljning
På varje gård finns det möjlighet att köpa fika. Hos de allra flesta kan du frossa i hembakade godbitar och köpa nyskördat i gårdsbutiken. Ta gärna med en filt och sitt i gräset och njut av omgivningarna!

Länk till lista över 2008 års deltagande gårdar!

Jag måste säga att det här borde finnas på flera platser i Sverige!!

Som substitut, men inte sämre för det, får vi andra njuta av Bondens marknad som det kallas på många orter. Glöm dock inte bort att på många torg i detta avlånga land står det lokala trädgårdsmästare varje lördag och säljer egenodlade grönsaker! Just nu finns det härliga äpplen och rotgrönsaker att njuta av!

Bild: Ekobonden.se

Annonser