Sven Lovén centrum för marina kunskaper, tidigare Tjärnö marinbiologiska laboratorium tänkte jag ge som tips till er!

Vi gjorde en otroligt trevlig båtutflykt under vår semestervecka på Sydkoster. Vår skeppare styrde Snäckan (båten) rakt över Kosterfjorden in mot fastlandet. Åtminstone för egen del tänkte jag nog att själva båtresan var den stora händelsen för dagen, men det visade sig att resmålet hade mycket att ge!

Det fanns många akvarier att titta i, med allt vad som gömmer i svenska vatten i form av fiskar, växter i havet, krabbor, snäckor, koraller, sjögurkor m.m.

Men det bästa av allt, det fanns ett öppet liggande akvarium, där man fick känna, röra och plocka med olika djur och växter.

Jag vill också berätta om den otroligt trevliga och kunniga personalen som gick runt bland akvarierna och berättade och svarade på allehanda frågor. Vi stod länge kring akvariet där min våghalsiga dotter höll i såväl kungskrabba som sjögurka, och fick information om vilka djur som äter vilka, och varför vissa djur har en färg och andra av samma art kan ha en annan och mycket mycket mer!


De orangefärgade avlånga sakerna är sjögurkor, ack så slemmiga men jodå dem höll barnen i, många gånger!

En poster med en väldig massa olika krabbor fick följa med hem till sonens havsinspirerade rum.

Bor ni på västkusten eller har vägarna förbi i semestertider, missa inte Tjärnö marinbiologiska (numera Sven Lovén centrum för marina kunskaper) Det är väl värt ett besök!

Länk till Barnsemester med information om Tjärnö.

Bilder: Privata

Annonser