Regnet smattrar utanför. Jag har dörren till altanen öppen så det hörs extra bra. Regnets svala luft vädrar in i huset. Det känns på många sätt som om hösten är här.

Jag och familjen har haft en lång och otroligt skön sommar. Vi har verkligen tagit fasta på att vara lediga och njuta av sommar, sol och bad, som ju denna sommar har givit oss.

Vi har varit på vårt torp och haft det skönt i naturen. Årets djurupplevelser på landet har varit; rådjur och fladdermöss som vanligt men i år också grodor, paddor och en snabb skymt av en vessla. Tyvärr har också huggormarna synts till i vedboden.

Vi har haft en helt underbar vecka på Sydkoster. Vi har badat i havet som erbjöd oss härliga 22 grader. Bara att kliva i och njuta!! Vi har åkt flakmoppe. Vi har ätit räkor tills vi inte orkade en endaste liten till. Vi har sett krabbor och haft sjöstjärnor i handen. Vi har badat från klipporna (småljug för vi använder alltid badstegen, annars kommer man inte upp) Vi har ätit frukost i solen. Vi har ätit frukost i skuggan när solen redan var alldeles för varm för oss och bregotten kl 9 på morgonen. Vi ska verkligen inte glömma morgondoppen före frukosten, en höjdpunkt på dagen. Vi ska inte glömma kvällsdoppen (då vi första kvällen glömde sonens sandaler som aldrig återfanns) Därtill mycket trevligt umgänge med släkten om luncher, förmiddagsfika och kanske eftermiddagsfika och långa middagar!

Jag kommer att berätta mer om Sydkoster vid ett annat tillfälle och även Tjärnö Marinbiologiska som vi besökte under veckan.

Nu stundar dagisstart, skolstart och arbetsstart. Inte utan att det känns som, en förändring.

Just nu vill jag stanna tiden och fortsätta med ledighet och frihet.

Jag återkommer snart och förhoppningsvis med känslan för Nystart och Renaissanse i kroppen!

Trevlig helg!

Annonser