Ikväll är det stor galapremiär på Mamma Mia. Jag ska inte dit, men jag vill väldigt gärna se filmen när den haft premiär 11/7. Officiell svensk hemsida, internationella hemsidan som innehåller en massa roliga saker och tittgodis.

Trailern är underbar. Jag lockas verkligen att vilja se filmen. Färgerna är någonting man tänker på, inte bara det vackra vattnet utan också inredningen och kläderna. Det är ingen dålig ensamble med skådespelare heller; Meryl Streep, Colin Firth, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård mfl mfl.

Donna är en självständig ensamstående mamma som äger ett litet hotell på en av Greklands mest idylliska öar. Nu står hon i begrepp att släppa taget och dotter Sophie som bestämt sig för att gifta sig. Till Sophie bröllop har Donna bjudit in två av sina bästa väninnor – den praktiska och frispråkiga Rosie och den förmögna Tanya, som har många skilsmässor bakom sig. Som unga spelade de tre väninnorna i bandet Donna and the Dynamos. Också Sophie har bjudit tre gäster – men i hemlighet…

Sporrad av en längtan att få ledas fram till altaret av sin riktiga far, har Sophie bjudit in tre män ur Donnas förflutna, män som alla besökte detta paradis i Medelhavet tjugo år tidigare. Under 24 kaotiska, men ack så magiska timmar, kommer nya kärleksrelationer att uppstå och gamla åter knytas, på denna frodiga ö full av möjligheter.

Inspirerad av ABBAs rika sångskatt från Dancing Queen och S.O.S. till Money, Money, Money och Take a Chance on Me, hyllas härmödrar såväl som döttrar, gamla vänskapsband och nya familjekonstellationer.

Annonser