Ännu en läcker efterrätt på dofilus! Passar perfekt i avslutningstider!

3 dl Cultura Dofilus blåbär
4 gelatinblad
250 g Arla Köket Kesella kvarg
2 msk lönnsirap eller flytande honung
2 krm vaniljsocker
1 krm salt
4 msk lönnsirap eller flytande honung till portionsformarna
1 dl valnötter
3 msk mörkt muscovadosocker
250 g frysta eller färska bär t ex hallon och blåbär
2 krm kanel

Garnering:
Citronmeliss

Låt gelantinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter. Lyft upp dem och låt dem smälta med lite vatten på svag värme i en kastrull.

Blanda yoghurt, kvarg, lönnsirap, vaniljsocker och salt. Rör ned det varma gelantinet. Häll lite sirap i botten på portionsformarna eller glas och fyll på med fromagesmet.

Låt stelna i kyl minst 3 timmar. Hacka nötterna grovt och rosta dem i en torr varm stekpanna. Rör ned muscovadosocker i bären och smaka av med kanel. Lägg bären på fromagen och toppa med nötter. Garnera med citronmeliss.

Bild och recept: Arla via VoxPR