Jag har fått spännande tips om desserter gjorde på yoghurt som är bra för magen – sånt gillar vi på ettbraliv!!

10 dl Cultura Dofilus vanilj
4 äggvitor
2 dl socker
1 msk majsstärkelse
1 krm salt
rivet skal av 1 citron
1 msk citronsaft
3-4 droppar röd karamellfärg
400 g bär t ex hallon, blåbär, vinbär, björnbär, jordgubbar

Garnering:
Ev. ätbara blommor som ringblommor, lavendel eller rosor

Sätt ugnen på 225°. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda socker, majsstärkelse och salt. Tillsätt sockerblandningen i äggvitorna, lite i taget under ständig vispning tills smeten är fast och glansig. Rör ner citronskal, citronsaft och karamellfärg. Bred ut smeten ca 20 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Sänk värmen till 150° och grädda i mitten av ugnen ca 1 ½ timme. Låt den därefter kallna. Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt den rinna av, gärna i kylskåpet, tills cirka hälften återstår, 1 – 1 ½ timme. Bred ut yoghurten på marängbotten och lägg på bären. Garnera ev. med ätbara blommor.

Bild och recept: Arla via Vox PR