Inte helt fel med ett förslag såhär i picknicktider. Alla mina 4 barn har/har haft picknickar den här veckan på ett eller annat sätt – man kan lätt få idétorka.

Här kan du få fler tips bl.a Jamie Oliver.

1 förpackning Quorn Bitar
1 stor tärnad röd paprika
1 burk majs, ca 200 g
0,5 påse fajita kryddmix

Smör eller olja att steka i
Salt och peppar

8 soft corn tortillas

1. Fräs Quorn Bitar i smör eller olja så att de får lite färg. Tillsätt kryddmix och vatten enligt förpackningens instruktioner och låt det koka ihop ca 5 minuter.

2. Blanda i paprika och majs.

3. Lägg lite fyllning på varje tortilla och vik ihop till en wrap.

Tips! Om tortillan har en tendens att spricka kan du prova att micra den i någon sekund innan du fyller den.

Fixa kalaset:Färga in rättika med rödbeta. Skiva den tunt och använd sedan en rolig kakform för att trycka ut figurer att använda som ätbara dekorationer.

Klipp ut bilder på frukt och sätt på termosen för att visa vilken saft som döljer sig där inne. Klistra på handskrivna namnskyltar på vanliga plastglas och dekorera dem med papegojor eller små svärd så får du fina och festliga glas till kalaset.

Låt barnen vika egna piratmössor. För att få alla att samlas på en plats och få det att kännas som ett rum är det bra att ha picknicken vid ett träd. I trädet kan du hänga upp frukt som barnen sedan kan gå och plocka vartefter de blir sugna.

Trä popcorn på en tråd så har du en egen popcorngirlang att pynta med. Det är alltid kul att arrangera skattjakt eller fiskdamm och det behöver inte vara svårt att fixa till. Häng upp en filt mellan två träd och knyt fast ett snöre på en pinne så har du en fiskdamm.

För skattjakten kan du ge en första ledtråd som leder till en andra och så vidare. Till exempel ”titta under den stora stenen så får du en till ledtråd”.

Frida om dukning!

– När man dukar åt många brukar jag utgå ifrån att många av något alltid är snyggt. Det kan vara en massa citroner, stora olivskålar eller en massa tomater, det spelar inte så stor roll. Sen tycker jag att det är viktigt att tänka på fler sinnen än bara synen, sätt stora kryddkvistar i vaser för doftens skull och bjud på ett härligt bröd som det låter om när man bryter det.

Bild och recept: Star PR

Annonser