Kravkorgen, som jag skrivit om tidigare här, kommer i höst med en ny tjänst: Ekologiska Vardagskassen eller Helgkassen, planerad och klar hem till dörren (för 4 personer) .

De beskriver tjänsten själva såhär:

”Vad behövs egentligen när vi lagar mat? Visste du att en familj på 4 personer kastar mat för ca. 8000 kr per år?

Tänk när du skall inhandla din middag, om du nu har ett färdig tanke på vad du ska äta! Fast hur ofta står vi inte och kliar oss i huvudet, trötta och helt tomma i huvudet över vad vi skall tillaga till middag. Barnen är hungriga, vi lika så.
Blir ni ibland förvånade över hur dyr en middag kan bli när ni går och handlar? Och vad gör man med allt som blir över i förpackningarna? Kravkorgens menyer är uttänkta och anpassade efter de förpackningsstorlekar som säljs. Ofta används en ingrediens i flera av veckans rätter.

Vardagskassens menyer är anpassade för vardagen, då man inte har så mycket tid att lägga på matlagningen. Vi tummar dock inte på kvaliteten och vill att ni ska äta färska grönsaker varje dag. Vår kock har dessutom planerat så att vi får den bred av de näringsämnen som vi behöver.

Kravkorgen har tillgång till en del varor som vi sällan hittar ute i våra ”vanliga” affärer. Vi kan leverera ekologisk produkter till er utan att det kostar en förmögenhet. Vi inhandlar stora förpackningar och packar om. I butiken tvingas du kanske köpa ett större förpackningar pga att butiken inte har råd med en person som märker upp eko produkterna styckevis.”

Läs mer om det här.

Inför hösten söker Kravkorgen nu en testgrupp som under tiden 18 aug- 31 okt utvärderar tjänsten innan den startar upp helt för alla inom Storstockholmsområdet.

”Vill Ni ingå i vårt testgrupp som startar den 18 augusti 2008 så är Ni varmt välkommen att kontakta oss på info@kravkorgen.se så tar vi kontakt med er och berättar mer om hur det fungerar. En gåva delas ut till alla när testgruppen analyseras i oktober. Allt vi behöver är feedback på vad som varit bra och önskemål på vad vi kan göra bättre. Testgruppen kommer innehålla max 200 familjer. I oktober startar vi upp för övriga.”

Bild och citat: Privat och Kravkorgen

Annonser