Hon har planerat offentliga miljöer, privata bostäder, ritat egna möbler, inrett ett kvinnofängelse, mässmontrar och teaterscenografi. Men mest känd är hon från sin medverkan i Roomservice. Nu är det Frida Wanselius tur att gästspela hos Quorn för att dela med sig av tre speciellt framtagna festteman: piratpicknick, skärgårdsbuffé och ”Tusen och en natt”-middag. Vi på ettbraliv börjar med Fridas ”Tusen och en Natt” middagsbuffé!

”Tusen och en natt”-middagen fungerar lika bra ute som inne, framför öppna spisen på sommarens regniga dagar eller utomhus en härlig höstkväll när du tröttnat på kräftskivorna.

Meze kan kännas svårt, men den här buffén är garanterat enkel. Fräs bara upp Quorn Färs medorientaliska kryddor och köp färdiga tillbehör som hummus, baba ganough, oliver, pitabröd ochgrönsaker.

Kryddig QuornFärs

4 portioner

1 förpackning QuornFärs
1 msk olivolja
2 msk malen spiskummin
1 msk malen koriander
2 tsk malen kanel
1 krm malen chilipeppar
2 hackade vitlöksklyftor
3 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
1-2 tärnade sharonfrukter
1 dl valnötterfärsk koriander, chili och granatäppelklyftor till dekoration

Salt och peppar

1. Fräs olivolja, spiskummin, koriander, kanel, chilipeppar och vitlök i en stekpanna.

2. Tillsätt Quorn Färs och låt steka på medelvärme tills färsen fått fin färg.

3. Häll över buljongen och låt det koka ihop ett par minuter.

4. Blanda i sharonfrukter och valnötter, och smaka av med salt och peppar.

5. Strö över färsk koriander, chili och granatäppelklyftor vid servering och avnjut gärna rätten tillsammans med pitabröd, hummus, baba ganough, oliver och andra godatillbehör.

Fixa stämningen:

Brickbord är smarta eftersom de enkelt kan flyttas och fällas upp där man vill ha dem.

Ska du ha din fest på terrassen, varför inte flytta ut den orientaliska mattan? Strö ut kuddar och sitt på dem och ät så får du en riktig ”Tusen och en natt”- stämning.

Skriv inbjudningskort för hand på en vanlig lapp, klipp ut en detalj från en tidning, vik ihoplappen och sätt sigill på. Lack hör inte bara julen till de finns i alla färger, har du inget sigill kananvända en vanlig peng som du smort med olja.

Tänd lite rökelse och lyktor med värmeljus, det ger mycket stämning. Duka upp i olika höjder, det ger en spännande dynamik i buffén. Använd ditt gamla kakfat föratt servera grönsaker eller vattenkannan som vas.

Frida om Quorn:

– Jag tycker att Quorn är kanonbra när jag har gäster eftersom det löser problemet med gäster som har helt olika matkultur. Man behöver ju inte ta reda på vilka som är vegetarianer ellerinte äter vissa saker eftersom Quorn passar nästan alla. Det är ju dessutom väldigt gott och inte så svårt att laga till

Bild och recept: Star PR