”Bokidé: En kokbok för småbarnsföräldrar med enkla, goda, nyttiga och snabblagade recept. Recepten är komponerade av kocken Tobias Holmberg; känd från Icakurirens 5-snabba och texten är skriven av den kända krönikören och 3-barnsmamman Linda Skugge.

Utdrag ur baksidestext av Linda Skugge: ”Hej alla mammor med tusen barn. Jag gissar att ni är som jag dvs bor i köket. Ni kan alltid hitta mig i köket, vilken tid det än är på dygnet. Oftast gör jag något storkok så att vi kan värma på mat när vi kommer hem sent efter diverse gympa/kör/ simskola .Mättar man en hel kökssoffa full med ungar behöver man inspiration på mat som barn tycker är god och som mamma tycker är lätt att laga. Det här är min present till er som är ICA Maxi-proffs (min kundvagn är alltid fullast).”

Jag har testat flertalet recept och de är helt ok. Inget speciellt men det letar man heller sällan 17.45 en torsdag utan man behöver inspiration snabbt och det ska vara enkelt. Då funkar denna kokbok aldeles utmärkt som: matbibel för dig med många kids och noll inspiration i köket.

Få av recepten är baserade på halvfabrikat, det är ändå få ingredienser och blir aldeles tillräckligt god vardagsmat! Estetisk vacker kokbok – nej – men vem bryr sig 17.45 som sagt.

Bild: Ica bokförlag, citat: Adlibris