Min Tom fyllde 7 år i helgen och inför släktens ankomst så bakade jag denna underbara Pavlova efter prima ballerinan Anna Pavlova – vi har vår egen ballerina Astrid som dessutom har fyra föreställningar på Balettakademiens Juniordansarutbildning denna helg – man kan säga att vi har mycket att göra.

1 tårta ca 12 bitar

7 ekologiska äggvitor

5 1/2 dl strösocker

saft av 1/2 citron

2 msk kakao av god kvalitet

Gör såhär:

Sätt ugnen på 130 grader

Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en torr och rostfri bunke

Vispa marängen kraftigt för hand i vattenbad tills den mäter 65 grader. Marängen ska ha blivit tjock och sockerkristallerna smält.

Ta av marängen från värmen och fortsätt vispa tills marängen svalnat – med elvisp.

Blanda försiktigt ner kakaon

Bre ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper till en rund tårtbotten.

Grädda i mitten av ugnen i ca 55 min – tårtan ska vara lite seg i mitten.

Topping:

4 dl vispgrädde

4 dl grekisk yoghurt

3 msk florsocker

1 liter färska bär

Vispa grädden och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Bred gräddblandningen över marängbotten. Strö över färska bär. Jag hyvlade dessutom över lite mörk choklad!