Fluffig jordgubbs- och kardemummasås eller
snabbglass
4-6 portioner
Ingredienser:
250 g frysta jordgubbar
0,5 dl florsocker
1 tsk mald kardemumma
2,5 dl Oatly iMat
Gör så här:
– Alternativ 1: Med tinade eller halvtinade bär. Mixa samtliga ingredienser till en fluffig
sås. Servera med några kulor Oatly vaniljglass.
– Alternativ 2: Med frysta bär. Mixa samtliga ingredienser till en krämig glass.
Supersnabb, relativt nyttig och underbart god dessert som kan bli två varianter
beroende på hur mycket du tinar bären.
Dessa alternativ blev klara favoriter hos mjölkallergiska sönerna – kommer absolut ätas fler ggr. Helt klart är det så att man får släppa fördomarna om att ersättningsprodukterna för mjölk är trista alternativ – här är två exempel som bevisar det!
Bild och recept: Star PR
3 kommentarer
Comments feed for this article
maj 8, 2008 den 8:01 f m
minks
Låter jättegott!! Måste provas!//M
maj 8, 2008 den 2:52 e m
Jenny
Ja, det är goda. Problemet är att dessa ersättningprodukter är fulla med tillsatser, aromämne osv. som är tydligen farliga för hälsan enligt boken ”Den hemlige kocken”. Jag blev helt paff när jag läste boken, och jag som ville testa att vara vegan blev tvungen att hoppa över det! Det innehåller en massa E nummer!
maj 8, 2008 den 3:25 e m
binks2
Dessvärre är man ju lite mer utlämnad till sådana här produkter när man är allergisk och vill äta som alla andra och jag föredrar dem framför Rapsy som man har gelantin i – som gräddsubstitut. Men visst har du rätt – att det finns tillsatser!
Boken var verkligen en ögonöppnare!!