Rostad sötpotatissoppa med parmachips

4-6 portioner

Ingredienser:
600 g sötpotatis
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
6-7 dl stark varm kycklingbuljong
2,5 dl Oatly iMat
1 msk färsk hackad timjan
4 skivor lufttorkad skinka, t ex prosciutto eller parma

Gör så här:
– Torka skinkan på en bakpappersklädd plåt ca 5 minuter i ugnen på 200°C tills den
är krispig.
– Skala och skär sötpotatis och vitlök i bitar och rosta på plåt i ugnen ca 20 minuter.
– Mixa vitlöken och potatisen med buljongen i en kastrull, tillsätt iMat.
– Låt det koka ihop ett par minuter med timjan. Smaka av med salt och peppar.
– Servera med parmachips och ringla gärna lite iMat i soppan som garnering.

Det här blev en riktig hit här hemma hos soppälskande oss. Med nybakt bröd till och lite dinkelpannkakor efteråt åt alla glatt.

Veckan som kommer ska vi prova fler recept så jag återkommer med ett laxrecept och en efterrätt!

Bild och recept: Star Pr

Annonser