För en del började helgen redan på valborgsmässoafton men undertcknad har jobbat även denna klämfredag. MMS från landställen och andra aktiviteter har trillat in på mobilen men nu har även jag tagit helg!

I vårt ”casa” ska nyblivna 10 åringen ha tjejmiddag imorgonkväll varför det är en del att fixa med det. Girls just want to hade fun filmen ligger och väntar, eye toy play sport värmer upp *ler*

Grönsaker o dippa till en början, tacos och cupcakes är beställda av lilla damen – det ska bli en hejdundrande fest!

För alla andra som har helgen…i behåll, väntar soligt väder i Sthlm om än med växlande molnighet!

Rosendals trädgård öppnar nu med öppetider anpassade för sommaren och inbjuder till flertalet spännande kurser:

Mat för föräldrar och barn
Onsdag 7 maj kl. 13.00 – 17.00
Hur kan vi tänka kring mat för att ge våra barn de bästa förutsättningarna? Catharina Hyltén-Cavallius ger råd och inspirerar till optimal kost före, under och efter graviditeten, under en eftermiddag då vi lagar och provsmakar bra mat för mammor, pappor och barn. Vi hinner också avnjuta en kopp te och en god smörgås i trädgården.
Föranmälan, kursavgift 750 kr

Trädgårdsväggar!
Lördag–söndag 17–18 maj kl. 10.00 – 16.00 inklusive lunchpaus
I trädgården kan en vägg skapa rum, förstärka en gest, främja växtlighet – eller bara vara vacker! Johan Nilsson och Mathias Lewin delar med sig av sina idéer under två endagarskurser, där vi bygger enkla väggar för hemträdgården i olika tekniker och för olika situationer. Vi samlar och förbereder material, genomför byggandet och tittar på växtförslag.
En för sol och en för skugga:
Lördag 17 maj ”Solvägg”, söndag 18 maj ”Skuggvägg”.
Föranmälan, kursavgift 790 kr per tillfälle, 1.500 kr för båda. Materialkostnad tillkommer.

Goda såser och röror
Onsdag 21 maj kl. 17.00 – 21.00
Vi måste inte låta bli såsen för att äta hälsosamt! Tillsammans med Catharina Hyltén-Cavallius lär vi mer om vilka fetter som är bra och dåliga för kroppen, om omega-fettsyror, transfetter, ekologiska och raffinerade fetter. Och så lagar vi en rad goda såser, dressingar, dipper, röror och marinader – och avslutar med en god måltid!
Föranmälan, kursavgift 750 kr

Vilda örter i mat (föredrag)
Torsdag 22 maj kl. 17.30 – 19.00
Förädla ogräs och vilda örter till delikata oljor, spännande örtsalt och hälsosamma dunderkurer. Lisen Sundgren, bäst i Sverige på örter, lär oss använda vilt och odlat i nya recept.
Föranmälan, avgift 160 kr

Vårens första örtvandring
Torsdag 29 maj kl. 17.00 – 18.30
Lisen Sundgren, vår härliga örtkännare, ger en guidad visning bland trädgårdens vilda och planterade örter, till en del i Rosendals helt nyanlagda örtagård. Vi får kunskap och kuriosa om hur örter kan användas som mat, medicin och för skönhet.
Föranmälan, avgift 140 kr”

Anmälan till kurser kan göras per telefon på 08-545 812 70, kl. 9.00 – 11.00, måndag – fredag,
eller via mail: program@rosendalstradgard.se
(Glöm inte att skriva ditt namn och vilken kurs du vill gå!)


Foto: Stefan Callert

Mitt ”kolla in butiker” fortsätter och i helgen blir det Bondens butik i Norra Hammarbyhamnen som kommer få ett besök.

”I BONDENS BUTIK kan du handla naturlig mat direkt från småskaliga och ekologiska producenter. Precis som på Bondens Egen Marknad.Matglädje

Vi tycker att våra kunder ska kunna äta bra mat även de dagar då tiden är en bristvara och matinspirationen tryter.

I butiken finner du därför vår kock Sara, som med ett brinnande intresse tipsar och förbereder både stort som smått.

Hon sprudlar av goda idéer och har alltid något spännande att bjuda på. Oavsett om du bara ska ha lite kvällsfika eller en stor bjudning”

Låter mycket intressant tycker jag!

Tendensen går mot att vi idag föredrar det småskaliga framför det stora. En liten genuin butik inger mer trovärdighet men kanske också för att vi fått smakprov på hur media frossat i de större kedjornas tillkortakommanden. Tendensen fanns där redan innan men allt som kommer upp till ytan gör att trovärdigheten urholkas allt mer. Vi ser det lokala som något mer genuint och äkta. Vi ser till oss själva – vår hälsa och därefter på att gynna det lokala samhället, eller miljöarbetet som faktiskt också gynnas av att vi handlar lokalt.

Hur tänker ni andra därute – maila eller kommentera!

Ha en fantastisk helg alla därute!

Bilder: Rosendahl, wikipedia och citat Bondens Butik och Rosendahls nyhetsbrev

Annonser