Jag fick ett tips igen – på något jag ville dela med mig av!

”Rapsolja bra för miljön, maten och hälsan
Flygbussarna storsatsar på miljön och fyller nu tankarna med ett
bränsle som baseras på raps från lokala odlare. I samband med att Flygbussarna rullar ut sina första bussar med det nya biobränslet
presenterar Flygbussarna ett läckert recept med rapsolja som bas.

De lysande gula och doftande rapsfälten, svensk sommar och sol
koncentreras nu i ett klimatsmart biobränsle som inte släpper ut
någon fossil koldioxid alls. Flygbussarnas nya bränsle som är baserat
på ekologiskt svenskodlad raps har många fördelar och är inte helt
olik den kallpressade rapsoljan som man köper på flaska i affären.”

Läs mer här.

Cannellinihoummos – gott till bröd, wraps eller sallad

1 dl cannellinibönor (på burk)
2 msk tahini
1 liten vitlöksklyfta
citronsaft av en halv till en citron
3 msk kallpressad rapsolja
salt och peppar

Mixa bönorna med tahini, vitlök, citronsaft och olja. Späd med det
sparade vattnet från burken om det blir för tjockt. Smaksätt med salt
och peppar.
Bred ett tjockt lager av hoummosen över hela brödet och lägg på färsk
spenat, strimlad röd paprika, skivad rödlök, stekt eller grillad kycklingfilé, majs och färsk timjan. Packa ner i matsäcken och
avnjuta var som helst, när som helst.

TIPS: För en matigare wrap kan du fylla den med exempelvis bulgur.
Den som vill kan även byta ut kycklingen mot kött eller Quorn.

Bild och pressmeddelande Star PR

Annonser