earthhour.gif

Var med du också!!

”För att uppmärksamma ett av de största hoten som vår planet ställts inför – den snabba globala uppvärmningen – kommer människor i flera städer runt om på vår jord att släcka sina lampor under en timme. Allt för att sända ett budskap till makthavare att det behövs kraftfullare aktioner för att minska den globala uppvärmningen. ”

Sydney, Chicago, Köpenhamn – några av de storstäder som uppmanar till nedsläckning mellan 20 och 21 lokal tid ikväll.
Här i Sverige har detta inte uppmärksammats så vidare värst men Kungen har tydligen lovat släcka slotten en timme ikväll – borde generera en hel del elektricitet *ler*

” Earth Hour, som startade 2007 i Sydney i Australien, syftar inte bara till att skapa uppmärksamhet kring klimatförändringarna utan också till att minska energiförbrukningen. Initiativet har på kort tid vuxit kraftigt och arrangörerna hoppas nu kunna spara fem procents energi under en timme på lördag kväll. Detta är möjligt om företag släcker ner allt ljus i sina lokaler, privatpersoner stänger av stand by-funktioner, TV:n och annan el i sina hem.”

Ettbraliv uppmanar alla sina läsare att släcka ner helt ikväll mellan 20 och 21

Tänd ljus, prata med varandra. spela något spel i stearinljusens sken – make a statement och få en mysig kväll på köpet!

Läs mer här.

Räkna ut ditt eget ”avtryck” här.

Följ nedsläckningen på Aftonbladet. Mer information här.

Bild och citat: WWF presstjänst

Annonser