Jag kom av en händelse i kontakt med denna unika lilla pärla i Sickla köpkvarter. Efter mailkontakt med mycket trevliga Bitte Franzén,
ägare och intiativtagare till Breja blev jag helt övertygad om att jag måste lyfta fram denna butik. Den ligger lite avsides i Sickla köpkvarter – just så att man inte springer på butiken men det är VÄL VÄRD ett besök.

Med betoning på miljö och ekologi så bidrar butiken till det som är viktigt idag – en hållbar utveckling.

breje2.jpg

”Breja är en butik med klassiska barnmöbler, ekologiska barnprodukter, textilier, hantverk samt träleksaker. Bland de klassiska barnmöblerna hittar du bland annat Lamini av Yngve Ekström samt lilla Sjuan av Arne Jacobsen. Alla de små klassikerna är samlade på ett och samma ställe. Sortimentet består av noga utvalda produkter med huvudfokus på nordisk tillverkning och en god miljöfilosofi.”

”Butiken har också svenska hantverksprodukter som endast finns i mindre upplagor och produceras av hantverkare runtom i landet. ”

Som denna, en docksäng (snickare Hälsingland) med en docka (även den sydd i Hälsingland),

breje.jpg

”Hos Breja finns många produkter som endast finns i ett exemplar eller i en mindre upplagor. Därför är det lite extra roligt att handla doppresenter, 1-årspresent eller liknande i vår butik. Du kan alltid hitta något unikt med en egen historia.”

breje3.jpg

Här finns fler leksaker.

Ta även gärna en titt på en hel del fantastiska textilier här.

Här finns även ett urval av barnmöblerna.

Så åker ni och handlar i Sickla eller är ute efter unika barnprodukter – tveka inte att besöka Breja på Järnvägsgatan 10 – bakom Dieselverkstaden.

Bilder: Breja enl ök

Annonser