Dags för mig att skriva helgblogg igen! Har varit en händelserik vecka på nytt jobb och jag är …trött. Ska ändå ta mig ut och springa i helgen och fönya ett avtal på mitt gym i huset bredvid!

Kom ett mail till mig som jag tipsar er om – kul att det är just Göteborg och inte Stockholm! Kom ett annat mail från Zarah Öberg – som också ska vara på plats i Göteborg. Fantastiskt för Götet – jag hade önskat jag hade tid för OJ vad spännande upplägg.

gotet.jpg

”KOCKLANDSLAGETS KRISTER DAHL PÅ HÅLLBAR HÄLSOMÄSSA
4-5/4 Scandic Rubinen Göteborg

Nu återkommer förra årets succémässa Camino Venue, denna gång med fokus på HÄLSA. Vårens event vill tydliggöra kopplingen mellan att må bra och att göra gott. I Scandic Rubinens hållbart inredda lokaler på Avenyn kommer besökarna bland annat få prova ekologiska hälso- och skönhetsprodukter, inspireras av föreläsningar i Mindfulness, och smaka hälsosam ekomat lagad av kocklandslagets Krister Dahl.

På lördagen (5/4) slår vi upp dörrarna för allmänheten med ett brett program. Kocklandslagets OS-vinnare Krister Dahl lagar ekologisk mat, vi diskuterar Slow Food, gör Yogaövningar, och träffar tjejen som slutade konsumera under ett års tid, Ann-Christin Gramming. Hon berättar om sina erfarenheter av det köpfria året och om uppståndelsen kring sin blogg notbuying.blogspot.com. Därutöver finns möjligheten att testa spännande träningsformer och hudvårdsprodukter utan farliga kemikalier, lyssna på livemusik och mycket mycket mer.

Mässan inleds med en företagsdag på fredagen (4/4) där företagare inspireras till att skapa en bättre arbetsmiljö. Föreläsare är bl.a. doktoranden Fredrik Warberg från sociologiska institutionen på Göteborgs Universitet som under titeln ”Rik på riktigt!” berättar om stressforskning och de två största tidsbovarna i våra liv: jobbet och ägandet.

Vi stressar, måste, hetsar, borde, jäktar och jagar. Kopplingen mellan hälsa och miljö är tydlig, men många känner att de varken hinner tänka på någotdera. Camino Venue #2 vill inspirera och underlätta valet att ta hand om både sig själv och sin omgivning. I vårnumret av Camino – magasinet för smartare konsumtion, ger vi prov på hållbara hälsoprodukter och aktiviteter som både får dig och miljön att må bra. På Camino Venue #2 Hälsa dyker vi ännu djupare ner i ämnet och ser på hälsa i ett bredare perspektiv”

Sen är det faktiskt Internationella kvinnodagen vilket t.ex STREET uppmärksammar!

street.jpg

”Bang och Abf ställer till med årets feministfest på internationella kvinnodagen. På scen bla Maja Lundgren, Katarina Bonnevier och Sofia Klittmark, Lawen Mohtadi och Sofia Pulls. FIRA INTERNATIONELLA KVINNODAGEN på Street, Hornstulls strand 4, 20-01.”

Innan jag stapplar till soffan för att ha lite helg så ska jag ge er ett hett boktips – fortsättningen på Maisie Dobbs jag skrivit om tidigare här.

dobbs3.jpg

”Maisie Dobbs har för sig själv och andra visat prov på sin förmåga som psykolog och utredare, och hon har även besegrat kriminalinspektör Stratton vid Scotland Yards mordrotel – en beundransvärd bedrift för en kvinna som som arbetat sig upp från tjänare till student och till sist privatdetektiv. Hon har dessutom arbetat som fältsköterska under första världskriget.

Det är nu tidig vår 1930 och hon får i uppdrag att söka rätt på en ung kvinna som försvunnit. Kvinnan är dotter till en förmögen, self-made man vid namn Joseph Waite, som försökt stänga in sin dotter i en gyllene bur. När Maisie Dobbs börjar undersöka fallet leder det till en utredning som kriminalinspektör Stratton vid Skottland Yards mordsektion håller på med, där flera unga kvinnor har försvunnit. Alla med samma koppling till det förfärliga Stora kriget.”

Ha nu en fantastisk helg vare sig ni planerar kommande hälsoevent, firar kvinnodagen eller ligger på soffan o läser! Ta hand om er därute!

Bilder och citat: Bokus, Norstedts, street och Camino Venue

Annonser