Helg igen. Faktiskt nästan osannolikt hur fort veckorna går. Har det med åldern att göra, eller med hur mycket man har att göra? Fast äldre säger ju att tiden går så fort. Och när man gick i skolan och längtade till fredagens disco kunde ju tiden gå hur sakta som helst. Tiden stod i princip stilla, åtminstone på mina lektioner i svenska!!

Ikväll har vi ätit sushi. Johanna snart 10 år har frågat länge efter att få smaka. Sagt och gjort, smaka skulle det bli. Sushi var dock inte riktigt som hon hade tänkt sig. Jag gissar att det var för många konstiga smaker på samma gång. Hon gillade wasabin, men ingefäran var uäck. Jag åt och mumsade och fick mig en minst 12 bitars potion sushi ikväll.

Till något helt annat. Sambon Fästmannen är på roligheter i helgen. Herrklubb. De spar pengar varje månad (eller engångsinsättning) och två gånger per år är det aktiviteter. De börjar tidigt med frukost någonstans för att sedan vidare under förmiddagen och eftermiddagen göra sportaktiviteter, eller tävling i någon annan form, för att sedan fortsätta med relax av något slag och sen middag och partyparty.

Hur många tjejklubbar känner du till? Nä, misstänkte väl det. Vad är det som gör att det är så stört omöjligt för oss kvinnor att ta två helger per år och ge oss iväg med ett gäng tjejkompisar och göra roliga saker? Skulle inte du vilja börja med en frukost någonstans, fortsätta med ridning på islandshästar, vidare till chokladprovning, därefter spa och avsluta med god middag och festande. Nej uscha det lät inga kul, eller, alldeles underbart? Glöm inte allt prat med glada vänner mellan aktiviteterna.

Det är inte min mening att låta bitter, utan att uppmana er alla därute att vi kan också ha klubbar om vi vill, eller vad vi nu önskar kalla det. Göra roliga saker tillsammans i goda vänners lag! Att vara ifrån familjen kan vara jobbigt, men att längta är också en skön känsla, och när man kommer hem igen känns det extra bra!

Har ni en tjejklubb/damklubb? Berätta!! Vad gör ni? Hur ofta träffas ni? Inspirera andra!

Danskurs med Bygglovs-Matte kanske, och Daniel da Silva som nu dessvärre är ledig på fredagskvällarna. Trevlig helg!

Bilder: Wikipedia