Min tur att helgblogga och här i Stockholm börjar sportlovet för alla skolbarn. Alla mina barn andas ut – det är lov. Med lärare till far så är de lediga hela lovet.

Vårväder har SMHI lovat så äkta sportlov blir det inte eftersom vi inte ska åka till snön i år. Förra året fanns det snö om än en smula töig sådan och alla de tre stora gick i skidskola i Hammarbybacken. I år har inte ens backen öppnat ordentligt. De stackars snökanonerna har arbetat ibland – men utan större resultat – kan ha varit så att man kunnat åka lite i barnbacken – men ändå.

alla3-for-blogg.jpg

Här hittar du alla Stockholms museer. Sidan länkar vidare till museernas hemsidor.

Sportlov 2008 Idrottsförvaltningen i Sthlm

Sportlovsskoj på Skansen

Sportlovsvisningar på operan. Här måste jag också tipsa om barnföreställningen Guldringen som går sista veckan under just sportlovsveckan.

”Här får barnen sin egen Nibelungens ring på en timme. Wotan försöker klara rollen som ensamstående pappa till lilla Brünnhilde och lille Siegfried som leker sagan om hur guldet stjäls ur floden Rhen. Brünnhilde är bra på att få datorns stora skärm att öppna för mytens fantastiska gestalter ¬ jättar, rhendöttrar och valkyrior. Hon klarar också att bryta katastrofscenariot och ge guldringen tillbaka till naturen. Wagners musik är omgjord för tre sångare och fem instrumentalister men med litet tekniskt trolleri kan hela wagnerorkestern fylla Rotundan.”

260_siegfried_head.jpg

Illustration Kwok-Hei Mak

Nog om det – jag läste precis om ett kommande projekt i Järvastaden som låter mycket intressant. Till sommaren planeras en upplevelsepark stå klar – Mulle Mecks upplevelsepark.

jarvamulle_small.jpg

”Satsningen på Mulle Mecks lekpark är ett samarbete mellan Mulle Mecks upphovsmän George Johansson och Jens Ahlbom och Järvastaden AB, som ägs av Skanska och Vasakronan. Lekparken skapas under ledning av scenografen Tor Svae som bland annat har byggt det mesta på sagomuseet Junibacken i Stockholm.

— Så vitt vi vet är Mulle Mecks lekpark i Järvastaden helt unik, ingen annanstans finns en temapark baserad på en känd barnboksfigur som kommer att vara helt gratis för allmänheten att besöka, säger Alf Carlsson vd för Järvastaden. Satsningen är ett led vårt arbete med skapa relationer med de som i framtiden kommer att bo här, oavsett om de flyttar hit inom något år eller om 30 år, och göra Järvastaden känt som Stockholms bästa stadsdel för barnfamiljer.”

Låter både spännande och lovande tycker jag! Något att se fram emot!

Nåväl – ha en fin helg alla därute – stormar det mycket – passa på att kika på våra boktips.

Annars kan ni fundera på det jag skrev häromdagen:

Att hitta redskapen att söka sin inre låga och mening måste ske i samklang med den man är – någon annans sanning kan inte bli din egen.

På återseende!

Bilder:Privat, Operan och Järvastaden

Annonser