vindarna.gif

Ibland går man och längtar efter att det ska hända saker. Det kan vara ovisshet, beslut och andra knivigheter man önskar ska lösa sig. Det kan också vara andra personer som man är beroende av. Kanske en väntan på det där avgörande samtalet om att man blev sist kvar efter en rad anställningsintervjuer!

Ibland är det precis tvärtom. Livet tar sådana skarpa kurvor och snabba kast att man rasar omkull. Helt oförberedd på det som händer.

Människan har en otroligt överlevnadsförmåga. Man reser på sig igen, borstar av sig och fortsätter gå, ännu ett steg framåt i livet. Ibland går det fort, ibland tar det längre tid. Det beror nog på hur mycket man gjorde sig illa i fallet. Och hur illa man gjorde sig i fallet, beror säkerligen på hur väl förberedd man var. Alla människor är olika, men vi kan oftast påverka hur vi mår i motgångar, dalgångar, fallgropar eller sorg.

I onsdags vaknade vi förvånade till ett vitt täcke, snö? Nu? Folk undrar frågande – Kommer vintern nu? Det här handlar förstås om Mälardalen igen. Ingen snö i Stockholm, däremot gott om den i Dalarna har jag hört. Igår ikväll och inatt passerade TUVA här. Vinden ven och piskade på fönsterrutorna. Vi är ändå skonade jämfört med västkusten, vindarna hinner nästan alltid mojna av över inlandet innan det når oss. Vi borde kanske ändå åka till torpet snart och titta om stora björken står kvar där den ska stå.

Jag måste sen citera två bloggare som uttryckt sig på samma vis idag ”idag är det februari – det var ju nyss jul”! Sant sant och snart go’vänner är det sommar igen. Det kan man behöva tänka på ibland dagar som denna som åtminstone här varit ack så grå, blöt och kall!

hallon.gif

Bilder: Privata

Annonser