Är det inte lustigt, det som drabbar oss varje nytt år, varje början på januari: Känslan av nystart! Det är ett nytt år helt klart visst är det så, men känslan är så otroligt stor. Det är ju inte alls lika stor sak att fylla år (längre) en siffra ändras men livet går vidare. Däremot när det är nytt år, då kan allt förändras! Frågan är om det gör det, och det är naturligtvis helt upp till oss själva, men känslan är stor, nystart!

    gottnytt.gif

Det är ganska fantastiskt egentligen och frågan är om det visar just på människans otroliga överlevnadsinstinkt, att ta nya tag, att börja om. Eller är det enligt tradition så inrotat i våra kroppar, att år efter år läsa om nyårslöften, renässans och nystart?

Många säger och skriver att de ogillar nyårslöften. Jag varken gillar eller ogillar. Ska det krystas fram ett löfte som ändå efter 2 veckor är bortglömt är det naturligtvis ingen idé, men om du har en tanke och önskan om att förändra ditt liv på ett eller annat sätt, litet som stort, varför inte starta nu, när den starka nystartskänslan finns?!

Jag behöver tack och lov inte sluta röka, för jag har aldrig börjat!

Ett annat klassiskt nyårslöfte är väl viktnedgång. Ja tack gärna, men främst är mitt sikte inställt på att komma igång med träningen igen. Detta kommer naturligtvis Latmasken att återkomma om!

Personligen känner jag att jag i år vill prioritera att hinna umgås mer mina vänner! 2007 har innehållit alldeles för lite av den varan. Det kan vara en lunch, en fika, en middag eller en helg helg. Allt ska räknas och läggas på energipåfyllnadskontot! Jag hoppas att kunna ge lika mycket som jag får!

Idag är den första vardagen i januari, utan att vara klämdag mellan jul och nyår, eller nyår och trettondag. Jag har haft en härligt första helg i januari med umgänge med både släkt och vänner. Jag hoppas att 2008 fortsätter i samma anda. Jag passar på att tillönska er alla en God fortsättning, trots att vardagen är här, för det är ju nu vi börjar att skapa det som ska bli ett bra 2008!

Bilden kommer från google och Gott Nytt 2008 är skapat i Photoshop, en önskan för 2008 blir nog också en ny dator, för min gamla kämpe börjar bli trött, allra helst efter senaste säkerhetsuppdateringen!

Annonser