Att tänka ”naturlig jul” är årets trend. Det kan man märka om man beger sig ut på nätet eller i en hel del butiker denna jul. Gudrun Sjödén går även i år ett steg längre och skänker en del av försäljningspriset på Kimonon ”fragment” och Kuddöverdragen ”multiblomma” till Svenska Aralsjösällskapet i Uppsala. Detta för att stödja Svenska Aralsjösällskapets informationsarbete under 2008 samt för stöd till en rapport om bomullsproduktionen i Aralsjöområdet.

sjoden3.jpg

Gudruns goda gärning
Goda gärningar hör julen till. Därför fortsätter vi att skänka en del av ett julplagg organisationer eller projekt som vi vill stödja. I år går 50 kr av varje såld kimono ”Fragment” och 25 kr för varje sålt kuddfodral ”Multiblomma” till Svenska Aralsjösällskapet i Uppsala.

Här hittar du Gudrun Sjödéns jul!

Men det finns så mycket annat hos detta färgsprakande företag.

Gudruns Sjöden listar t.ex 10 exempel på hur hon vill arbeta för miljön:

1. Design med lång livslängd. Min tro är att väldesignade produkter med god funktion som man använder tills de är utslitna, är det första steget mot lägre förbrukning av jordens resurser.

2. Vårda det du har. Var stolt över skönslitna kläder! Tvätta mindre ofta och gör det miljömärkt. Sälj sedan eller ge bort dina gamla plagg när du tröttnat.

3. Långsiktiga relationer med tillverkare. Vi har vår egen Code of Conduct, ett dokument som bl a. handlar om våra krav på miljömässigt och etiskt korrekt tillverkning. Ett redskap för att långsiktigt upplysa och påverka våra leverantörer.

Här kan du läsa resterande.

little_green_inside.jpg

Hon har också skrivit ”Gudruns lilla Gröna” där du kan få ta del av hennes tips på vad du kan göra för att minimera negativ miljöpåverkan.

Här kan du läsa delar av boken samt se en liten film!

Här kan du läsa om företagets miljö och affärspolicy – vilket jag verkligen tycker om att få ta del av! Fler webbshoppar och företag borde ha en väl synlig och utvecklad sådan.

Här finns hennes ordinarie vinterkollektion av färgstarka kläder.

Glöm inte Gudrun Sjödéns hemmakollektion alla ni inredningstokiga!!

Restips finns också – till fantastiska platser!!

Avslutningsvis, ett julklappstips är Gudrun Sjödéns almanacka för 2008 med akvareller målade av Gudrun själv.

kalender.jpg

Bilder: Gudrun Sjödén

Annonser