Det sägs att snön är på väg till Sverige. Nästan varje år får vi här i Mälardalen besök av snön redan i oktober i någon form av chock och kalabalik. Vad är detta för vitt som kommer ner från himlen? Fort på med vinterdäcken, SJ håller tiderna ännu sämre, pulkorna fram som gör gröna ränder i backen och vi får plötsligt panik och inventerar vintergarderoben alldeles för sent (eller inser när man letar att man köpt sånt man redan fyndat på rean i våras!)

Detta skrev jag igår kväll, fredag 2/11. Idag lördag har vi vaknat upp till vinterklädd natur. Snön är här! Det är visserligen plusgrader och jag ser hur det smälter och droppar ute, men ändå!

Vi ska åka till landet, en sista gång för säsongen. Stänga och bomma igen. Jag misstänker att vi nu kommer att behöva byta till vinterdäck innan vi åker iväg mot de smala sörländska skogsvägarna.

061022landet-018.jpg

Ikväll ska jag sitta framför brasan, men skinntofflor, filt, ett glas rött och en bröllopstidning så är så tjock att jag kommer bli trött i armarna!! Förlåt jag glömde osten, kexen och fikonen!

Bröllopsmagasinet 10 år!

542 sidor 1,65 kg!

Vad händer i helgen då, för er som inte ska ut och frysa i ett gammalt dragit torp? Självklart har vi Underbara Barnmässan som fortsätter både lördag och söndag. Vi kommer självklart att rapportera om gårdagens besök i veckan som kommer!

Street, som alltid, har bla Modeoutlet i helgen.

Höstens deltagare:
Jenny Hellström, Minimarket, Perry Como, Strayboys, Resteröds, Svea, 2707, J.Lindeberg, Bodhi, Koppartrans, Revolve clothing, Fröken Söt. m fl

Jag själv skulle gärna besöka Street Brunch, om det inte vore för avståndet. Stockholms bästa utsikt och godaste närproducerade/ekologiska mat! Vad sägs om dessa menyförslag.

Street Brunch 120 kr
Äggröra, skärgårdskorv, bacon, dinkel-
toast, provencalska bönor samt stekt potatis
från Roslagen

Vegetarisk Brunch 105 kr
Äggröra, vegoburgare, dinkeltoast,proven-
calska bönor samt stekt potatis från Roslagen

När min dotter lärde sig läsa lånade hon böcker med gåtor och roliga historier. Vi fick höra en oändlig mängd av främst Bellmanhistorier. Många mindes vi från vår egen barndom, några var nya. Jag kan lova att hon skulle ha älskat att gå och lyssna på detta!

En berättarstund om den riktiga Bellman och hans liv och uppväxt på i Stockholm på 1700-talet. Det berättas även sanna och påhittade historier om Bellman. Man får även gärna berätta sina egna bästa Bellmanhistorier.

Plats Stockholms Stadsmuseum, Ryssgården vid Slussen. Tid: 13.00-13.30.


Julklappstips till 6-7 åringen som just lärt sig att läsa (varning utfärdas för mkt trötta öron!)

Vad sägs om denna klassiker:

Det var en dansk, en norsk och Bellman som skulle tävla om vem som kunde vara längsta tiden inne i en svinstia. Först gick dansken in, men efter en minut kom han ut och stönade:
– Grisen fes!
Då gick norsken in och efter två minuter kom han ut grön i ansiktet och stönade:
– Grisen fes!
Då var det Bellmans tur att gå in i svinstian. Efter tio minuter kom grisen ut och stönade:
– Bellman fes!

TREVLIG HELG!

Bild: Privat, Underbara Barn, Bokus, Barn i Stan och Street

Annonser