Det är för femte året i rad som Lindex stödjer Rosa Bandet, som är Cancerfondens kampanj till förmån för bröstcancerforskning. I år ville modeföretaget bidra ytterligare och lät därför ta fram en unik kollektion specifikt för ändamålet. En högst välkänd kvinnokvartett bjöds också in för att visa upp kollektionen: Emma Wiklund, Eva Röse, Linda Sundblad och Jessica Folcker. Kampanjen syns i populärpress under oktober månad.

– Förra sommaren drabbades både min mamma och en av mina bästa vänner av bröstcancer. De lever idag tack vare att det upptäcktes i tid och kunde behandlas. Kan denna kampanj hjälpa att förhindra ett enda fall så har vi lyckats, säger Eva Röse, skådespelare.

Jag, Marie, får pinsamt erkänna att jag inte har införskaffat något Rosa Band ännu, men vid nästa Lindexbesök skall jag självklart köpa ett av de Lars Wallin-designade banden!

Om Rosa Bandet och Cancerfonden
Rosa Bandet är Cancerfondens kampanj till förmån för bröstcancerforskningen. Det är en rikstäckande insamlingsaktion där Sverige färgas rosa med hjälp av företag, organisationer, handlare och privatpersoner under hela oktober. Målet med Rosa Bandet är att öka kännedomen om bröstcancer och samla in pengar för att stödja bröstcancerforskningen. Cancerfonden är en ideell organisation med tre viktiga uppgifter: att stödja och samordna cancerforskning, att informera om cancer och att ge stöd för utveckling av nya metoder i vården av cancersjuka. Under 2006 delades ca 300 miljoner kronor ut till forskningen av cancer.

Fler som skriver om Rosa Bandet:
En mammas dag, Tre tjejer i köket

Vill du komplettera Rosa kollektionen till dig, med en tröja till barnen, varför inte denna rosa tröja i ekologisk bomull, med texten Love Earth, truly madly deaply, Love all kind!

Bilder: Lindex och Damernas Värld

Annonser