Vi brukar göra en liten specialarvariant – lite mer matig – lite annorlunda men med massor med smak!

Portioner: ca 2

2 dl kokt bulgur

100 g persilja

1 msk hackad mynta

1 hackad vitlöksklyfta

3 tomater

2 avocados

200 g fetaost( här går det med fördel att byta ut osten mot ex skaldjur eller någon smakrik korv om man så önskar)

1 dl svarta oliver

Dressing:

½ tsk salt

1/2 tsk nymalen svartpeppar

1/2 dl färskpressad citronjuice

1/2 dl olivolja

Tillagningstid: Inte mer än 20 min

Gör så här:

Skölj, plocka och finhacka persiljan och myntan. Tärna tomaterna, fetaosten och avocadon.

Blanda samtliga ingredienser med bulgurn.

Blanda citron,salt, olja och vitlök till en dressing och slå över. Salta och peppra.

Servera genast ensam eller med bröd till lunch, eller till kött, fisk och fågel som middag.

Annonser