Japp – det är sant – jag och familjen lämnade Marie och hennes familj på varma Rhodos i onsdagskväll och flög hem till höstlika Sverige! Smsbombar Marie nu om kalla temperaturer och nattfrost där hon sitter i 34 gradig hetta med ljumma kvällssommarvindar!

tzatzikipabalkongen.jpg

Det har iallafall varit en underbar semester med utsikt som värmde själen och mat som laddade upp för höst och vinter. 38 graders värme när vi kom fram, vilket höll i sig de första dagarna – poolen och havet var enda alternativet då – sen kom Marie och graderna placerade sig på perfekta 33/34! Trevligt middagssällskap och massor med prat och skratt – det har varit toppen!!

marreojess.jpg

Här sitter vi och min Mange tar en bild till ettbralivbloggen!

Hemma kastades vi in i vardagslogistiken som Marie nyligen skrev om här. Jobb och skolor bums varav en ny skola för största – HUR tog man sig dit?! På eftermiddagen/kvällen föräldrarmöte OCH 2 h dans på balettakademien samtidigt + 4 barn…men det funkade det också!

I helgen går Stockholm Halvmaraton av stapeln – nytt namn för i år, dock samma lopp som tidigare – St Eriksloppet. Det blir jippo i Kungsträdgården på lördag med uppträdanden av bl.a Magnus Carlsson, Sonja Aldén, Sanna Nielsen, Shirley Clamp, Jessica Andersson, Anna Book, Tommy Nilsson och Emilia. Men redan idag fredag är det program: 12.00 Blåsorkestern Stockholms Fröjder 15.00 Rockridge Brothers Bluegrassmusik!

Bansträckningen ser ut som följer:

sthalvmarathonkarta200_ny.jpg

Stockholm Halvmarathon – S:t Eriksloppet avgörs på en lättlöpt och inspirerande bana genom Norrmalm, Vasastan, Kungsholmen, Gamla Stan och Södermalm. Start vid slottet, mål i Kungsträdgården.
Du passerar flera av Stockholms mest kända byggnader; Karlbergs Slott, Stadshuset, Riddarhuset, Slottet, Riksdagshuset och Operan. Nivåskillnaden mellan banans högsta och lägsta punkt är 18 meter.
Denna bana passar bra för dig som satsar på att få en bra tid på halv maraton (21 098 meter), och också för alla som bara vill känna på hur det är att genomföra en halvmara

Starten går 16.30 för första startgrupp.

Dessutom finns Friluftsfrämjandet i Kungsan 31aug och 1 sept med sitt ”sätt Sverige i rörelse” och man kan få prova på en del saker:

• KLÄTTRING
Prova på klättring på en riktig klättervägg med utbildade och erfarna klätterinstruktörer. Här kan du pröva på klättring på ett tryggt sätt.
Spännande, svettigt, svårt och kul!

• CYKLING I TERRÄNGBANA
Titta på extremcykling i en uppbyggd terrängbana eller prova på själv.
Både vuxna och barn kan prova på. Friluftsfrämjandets instruktörer hjälper dig med tipsen och tekniken.

• PADDLA KAJAK
Prova på den härliga känslan att paddla kajak. Vi har byggt upp en kajakbassäng !

• STAVGÅNG
Prova på stavgång och du kommer snabbt att lära dig tekniken.

• SKOGSMULLEKALAS FÖR BARNEN
Alla barn är välkomna till Skogsmulle som fyller 50 år i år.
Kom till kåtan, sätt dig på granriset, sjung Skogsmullevisor eller rita en födelsedagsteckning till Skogsmulle.

Street har givetvis marknad även denna helg!

Nog om sådant – det blir en lite hoppig blogg idag – hinner inte riktigt med – i tankarna finns också att jag i åtminstone 10 v från och med v 37 kommer pendla till Uppsala i veckorna – logistik!!! Helgen kommer gå åt att planera realistiskt! Vi pratade iallafall massor på semestern om att förändring är ett måste för oss. Vi har för mycket att göra och för mycket att tänka på – vi försöker göra för mycket på en gång – något som vi verkar dela med flera!!

Är nyfiken på Ninka-Bernadette Mauritson efter en artikel i senste IFORM och familjens hälsomakeover – är alltid en smula skeptisk till extrema metoder men det är alltid intressant att läsa om!

iform.jpg

Ha en trevlig helg alla läsare o passa på att njuta lite av höstrusket också – nystarter och filtar och kaffe och te och tjocktröjor *ler*

host.jpg

Bilder och kursiv text: Privat, Sthlm halvmaraton och friluftsfrämjandet

Annonser