Perfekt nu när det blir varmare!! Lite annorlunda än att bara skära och blanda men det är det värt – jag lovar!

(För ca 4-6 pers)

1 rödlök
1 msk torkad oregano
svartpeppar
1 msk rödvinsvinäger – jag brukar dock använda vitvinsvinäger och kanske 2 msk
2 dl fin olivolja
5 tomater
1 tsk socker
1 nypa havssalt
2 krukor krispig sallad
2 dl svarta oliver
400g fetaost

+ saft av en halv citron

Skala och skiva rödlöken tunt, strö över oreganon och dra några varv med pepparkvarnen. Häll på vinäger och olivolja och blanda. Låt detta stå och dra i 2 h – gärna längre – det blir hemskt gott!

Skär tomaterna i klyftor, strö sockret över + en nypa salt och ställ åt sidan. GIVETVIS kan man utesluta sockret – men nu var det smakupplevelsen jag var ute efter!

Riv salladen och lägg relativt stora bitar i salladsskålen. Därefter oliverna och tärnad fetaost – blanda noga. Nu blandar du ner tomaterna, rödlöken i sitt spad och citronsaften – blanda noga – SÅ himla gott!!

grekisk-sallad.jpg

Annonser