logopride.gif

Nästa vecka är det dags för Stockholm Pride och jag sitter här med ett fullspäckat program i min hand! Läser mig igenom det och måste säga att temat i år är fantastiskt – sport! För var är homofobin så cementerad som inom idrotten?! Idrott bör givetvis inte ha något att göra med sexuell läggning men uppdelningen som finns idag mellan flick och pojk samt den homofobi som pyr här och där så känner sig säkerligen många ovälkomna och icke passande in i normen!
Hört: Du spelar som en kärring, din bög – någon gång?! På tisdag den 31/7 står en föreläsning om homofobin innom idrotten på programmet!

Att idrottsvärlden präglas av machoideal, kvinnoförakt och homofobi är ju ingen nyhet, inte heller att det är något som märks redan i barn- och ungdomsverksamheten. Välkommen till ett samtal om hur idrotten hjälper till att genus- och normskapa barnens värld, men också vilken positiv kraft den KAN vara.

Medverkar gör bland andra Jesper Fundberg. ( detta är dessutom faktiskt min gamla granne från den första tiden vi bodde i Huddinge – trevlig kille med trevlig familj)

Pris: Entréavgift till Pride House
Plats: Pride House
Högst upp
Tider
31 jul 15:45 – 16:30

Här kan du läsa mer om sportprogrammet under pride.

prideprogram.jpg

Här kan du hitta hela prideprogrammet som pdf. Jag tog bara upp ett exempel av fantastiskt mycket som pågår under Stockholm Pridefestivalen!

Missa heller inte paraden kl 14 på lördag!

Något annat som pågår i Stockholm nu i helgen är Tall Ships race som har sin värdhamn i Stockholm just denna helg. Programmet pågår från och med ikväll fredag tills skeppen ger sig av på måndag!På tisdag går starten från Sandhamn.

logotallshipsrace.gif

Ta tillfället i akt och gå ombord och kika, se artister och ät gott!

Här kan man läsa om båtarna som deltar.

Här finns helgens program.

skepp.jpg

Bilder och kursiv text: Pride och Tall Ships Race

Annonser