Jag e ledsen – jag kommer inte förse er med någon plan – detta var en tänkt blogg som aldrig blev och det är tur för jag har totalt misslyckats med detta denna sommar FAST jag trodde jag hade en plan!

utsikten.jpg

Vi ska åka till Rhodos i aug – jag, maken och de fyra barnen och därför tänkte vi att vi skulle göra kortare utflykter och ta vara på Stockholmssommaren detta år – förra sommaren försvann då vi sålde lägenhet och flyttade till stan + att min pappa hastigt gick bort.

Allt sådant har vi haft för oss – Tekniska Museet, Restaurant Babajan, Skansen, Gröna Lund, skogen med picknick, stranden och allt sånt där mysigt MEN…. det vi inte fixade denna sommar var alla krav på umgänge och vår egen tidsoptimism!

Min plan var att inte planera utan bara ta dagen som den kommer – liksom känna sig riktigt ledig!! Bra för barnen och bra för oss vuxna. Det funkade utmärkt tills…vi hade lovat bort oss KANSKE, till många och de började undra hur det skulle bli?! Då hade både jag och maken svårt att säga nej med våra ff stressade semesterhjärnor så nu har veckorna varit späckade igen – denna vecka är sista veckan alla tillsammans – sen ska tjejerna på dansläger två veckor och sen börjar maken arbeta igen innan Rhodos. Svärfar fyller 60 denna vecka så det är inte lugna gatan precis.

Jag vill dock vidhålla att allt är trevliga saker men när man jagar tid i vardagen så ÖNSKAR man mer tid på semestern. När jag var liten så sa alltid min mamma under våra aktivitetsspäckade semestrar att vi skulle uppskatta semestern i efterhand när vi kom ihåg allt vi gjort och det var ju helt sant – bara det att planen denna sommar var att mest vara – hämta krafter inför hösten och vad jag förstått är vi inte ensamma om detta dilemma med egna planer och andras förväntningar. Eftersom vi är hemma förväntas vi vara tillgängliga men jag har även förstått att de med landställe har samma problem – men gäster som hälsar på istället.

Samtidigt känns det som ett litet lyxproblem eftersom även vi faktiskt (ja, det är sant *ler*) gillar att umgås med andra – bara det att ibland vill man sätta stopp och bara ha….semester! För vad ska min plan inför sommaren 2008 vara – att gömma mig ….

tradkoja.jpg

– men det vill jag ju inte heller och ska allt vara på MINA villkor – ja nä det funkar inte heller – HUR TUSAN FÅR MAN IHOP DET??!!

I min dröm så kommer o går släkt och vänner och allt är bara kul och sommar och lek och sol och bad. Långa kvällar med prat och skratt, spökhistorier på kvällen och kubb och krocket både vuxna och barn i en härlig blandning!

Samtidigt som vuxen vet man att det är stunderna av den känslan som man ska ta vara på och spara på! Å sluta bygga drömslott om den perfekta sommaren – kanske sluta ha planer *ler*

Så hur man slipper sommarhetsen har jag allså ingen aning om – jag vet bara att vi är fler med samma slags problem!!

Bilder: Ving och Barnsemester

Annonser