Större delen av Sverige har semester, och de som inte har ännu, har säkert bara några dagar kvar till sin ledighet!

Vad vi önskar oss allra helst är fint väder, med sol och värme, så vi kan bada!! Säkerhet i vattnet har vi redan skrivit om, men vi har ju fler aspekter när det gäller badvattnet, nämligen renlighet och algblomning!

Smittskyddsinstitutet i samarbete med Naturvårdsverket har en sida som heter Badplatsen som du kan söka badplatser över hela Sverige!!

bada.jpg

Bada och sola säkert med barnen, och först ut har vi solskyddskläder från Sunblock, Sunsuite Collage, med matchande hatt Leisure bucket hat, allt hittar du hos Uteungar! Finns i flera färger! Kläderna är öko-märkta noggrant testade!

Vi har också en barntröja från märket Houdini, som gör både mig och Jessica väldigt shoppingsugna. Min son August har fått just denna sommartröja. Min egna motivering lyder; solskyddsfaktor 50, tunt behagligt material som torkar fort, och passar bra till strandens sandlek och badande om så är! Houdinikläder hittar du hos exempelvis Naturkompaniet och Uteungar!

August har också de tuffa badbyxorna från La Redoute. Passa på nu när de har rea, badshortsen finns kvar i flertalet storlekar!

Den flytande baddräkten, kallas plagget som också heter Swimcoach från tillverkaren med samma namn. Inbyggd flytkudde kan man säga, som dessutom står emot den starka solen väl. Finns i storlek 92 till 136. (ca 2-8 år)

Ett par bra solglasögon slutligen sitter inte fel. Dessa kommer från Sunblock. Smart med snodd så de inte trillar av, och förhindrar att de slits av!

Vi har tidigare bloggat om solglasögon för stora och små, vilket du gärna får läsa igen för att bättra på kunskapen om vad som är viktigt att tänka på när man ska köpa nya solglasögon inför sommar och semester!

Brandbilen i plast kommer från Busigt.se och är ett måste för sandlekande barn!

Bilder: Uteungar, Swimcoach, Busigt samt Google

Annonser