Sen jag nu också börjat ut och springa har ett smärre problem uppstått – vi slåss om tiden att ge oss ut. För närvarande är det enklare för mig eftersom jag inte springer så länge men tids nog (hoppas jag *ler*) så vill även jag vara ute längre. Vi har nu fått möjligheten att testa en Joggingvagn av modell Baby Jogger Performance Series :

babyjogger.jpg

Detta gör saken en smula enklare – vi kan ta med Dante ut – de andra tre klarar sig själva under tiden! Så vi återkommer med rapport om denna senare.

I senaste numret av Runners World fanns ett test på just joggingvagnar – det märks att fler och fler ger sig ut på löprundor! Inte bara enkelvagnar heller utan helt ok tvillingvagnar! Runners world tar upp ett antal olika modeller där man testat vagnarna på både asfalt och i terräng.

Babyjogger performancesingelmodell (bild ovan)har 20 tums hjul,väger ca 10 kg, med 5 punktssele och soltak och har en maxvikt på 45 kg. Den sägs vara extremt lättrullad på alla underlag. Passar bäst för barn över 18 månader men med insats och kudde som stöd, hävdar testpanelen att den fungerar bra även för mindre barn. Pris 4995 kr – finns på uteungar.se

Sen finns även Chariot Carrier – som dom beskriver på Active kids såhär: …en cityvagn som är en joggingvagn som är en cykelvagn som är en skidsläde…

cougar21.jpg

Modell Cougar tvillingmodell vikt 11,9 kg med en maxvikt på 45 kg, 20 tums hjul bak och 16 tums hjul fram och med många packmöjligheter, låg tyngdpunkt och som är enkla att fälla ihop. Testpanelen är förtjust i de alla olika användningsområdena och att man kan justera bladfjädringen indviduellt efter barnens vikt men ett minus är att handbroms inte är standard. Pris: 6695 kr

Chariot Carriers har även en ny modell – Chariot Carrier CX (som finns i enkel och dubbel modell) enkelmodellen väger 12,7 kg med en maxvikt på 34 kg. Bra med förlängningsmöjligheter när det gäller handtaget för längre personer samt att den har liten svängradie! Här ingår hand- och parkeringsbroms.

cougar-ny.jpg

OM jag var en sådan som dessutom cyklade mycket skulle jag ta mig en titt på denna:

babyjogger-cykel.jpg

Baby Jogger Kombinerad cykelvagn och barnvagn Switchback Hybrid som jag hittat hos Uteungar Vikt, 17,7 kg med en maxvikt på 45 kg är denna snabbihopfällbara kombinerade enkel och dubbelvagn ett spännande alternativ till Cougarvagnarna!

Såhär beskriver uteungar vagnen:

Inga verktyg är nödvändiga för att förvandla vagnen från cykelkärra till barnvagn, du ändrar lätt under utflykten. Både insektsskydd och regnskydd är fast monterade på vagnen och är lätta att använda eller rulla undan. 20″ bakhjul och ett 16″ framhjul gör vagnen extremt lättrullad. Hjulen klickas lätt av och på. Vagnen är försedd med reflexer och en orange flagga för att öka synligheten och därmed säkerheten. Flera fönster gör att barnen ser ut bra, de tonade sidfönstren går dessutom att öppna för ökad ventilation.

Barnen sitter väldigt bekvämt på stoppade säten och med stoppning bakom ryggen. 5-punkts säkerhetsbälte med stoppning på axelpartier och möjlighet att justera så att antingen ett eller två barn kan åka. Om man kör med ett barn i sitter barnet i mitten och det finns då ett extra bälte som man enkelt kopplar över till.

Så ut och spring och ta barnen med er! Som det ser ut här framöver så kommer Dante snart 2 år få se sig om i omgivningarna riktigt ordentligt och min snart 11 åring Olivia- hon springer gärna med – rätt härligt!!

Bilder och kursiv text: Uteungar och Active kids samt idé Runners World

Annonser